Bergqvist: Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on vahvistettava entisestään seuraavassa hallitusohjelmassa

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui tiistaina paneelikeskusteluun lasten ja nuorten harrastustoiminnan merkityksestä. Paneelikeskustelun järjestäjinä olivat Suomen Partiolaiset ja Partioparlamentaarikot.

– Se, että lapsilla ja nuorilla on ainakin yksi harrastus, jonka he kokevat merkitykselliseksi, on ennaltaehkäisevä toimenpide, jolla estetään lapsia joutumasta väärälle polulle elämässä. Panostamme paljon siihen, että löydämme lapsillemme oikeanlaisen koulutuksen. Saman pitäisi koskea myös harrastustoimintaa, Bergqvist sanoo.

Tällä vaalikaudella harrastamisen Suomen malli on kirjoitettu lakiin, mutta yhtenä haasteena on puute ohjaajista ja se, että mallia toteutetaan kunnissa monin eri tavoin.

– On hienoa, että Suomen malli on nyt todella toteutunut. Tämä on asia, jota me RKP:ssä olemme kannattaneet jo pitkään. Mikään malli ei kuitenkaan ole täydellinen alusta alkaen, vaan meidän on nyt kerättävä hyviä kokemuksia, jotta voimme kehittää mallia edelleen seuraavalla vaalikaudella. Kunnissa on erilaiset edellytykset harrastustoiminnan järjestämiselle, ja myös lasten mieltymykset siitä, mihin harrastuksiin he haluavat osallistua, vaihtelevat. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, Bergqvist sanoo. 

Bergqvist korostaa, että harrastustoiminnassa kertynyt osaaminen pitäisi ottaa paremmin huomioon opinnoissa ja työelämässä.

– Riippumatta siitä, mistä harrastuksesta on kyse, sen kautta kertyy arvokasta osaamista ja oppii hyödyllisiä sosiaalisia taitoja. Harrastuksessasi osoittamasi aktiivisuus tulisi ottaa huomioon myös esimerkiksi opiskelupaikan tai työpaikan haussa. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan edellytyksiä on edelleen vahvistettava seuraavassa hallitusohjelmassa, Bergqvist päättää. 

Kaksikielisen hyvinvointialueen palveluiden on toimittava yhtä hyvin suomeksi ja ruotsiksi

RKP:n valtuustoryhmä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on aluevaltuuston kokouksessa 14. helmikuuta jättänyt ryhmäaloitteen, jossa ryhmä huomauttaa, että kaksikielisen hyvinvointialueen palveluiden on toimittava ruotsin- ja suomen kielellä.

Lue edellinen artikkeli

Suomen ruotsalainen kansanpuolue saavuttaa virstanpylvään ja lähtee eduskuntavaaleihin koko maassa

Ensimmäistä kertaa historiassa Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee eduskuntavaaleihin kaikissa kahdessatoista vaalipiirissä Manner-Suomessa. Muutos on valtava: edellinen ennätys on viime eduskuntavaaleista, jolloin RKP oli edustettuna yhdeksässä kahdestatoista vaalipiiristä. Vielä vuoden 2007 vaaleissa RKP:llä oli ehdokkaita vain neljässä silloisesta 14 vaalipiiristä.

Lue seuraava artikkeli