Politiikka A-Ö: Maatalous, metsästys ja kalastus

Me haluamme nähdä vahvaa ja ilmastoystävällistä kotimaista raaka-aineiden ja elintarvikkeiden tuotantoa. Siksi pitää olla kannattavaa myös harjoittaa kestävää maa- ja metsätaloutta ottaen huomioon meidän pohjoiset haastavat olosuhteet. Me tarvitsemme kestävää ja eettistä eläimenpitoa, kalantaloutta, riistanhoitoa ja metsästystä. Huolehdimme mahdollisuuksista yrittämiseen näillä aloilla ja kunnioitusta eläinten hyvinvoinnista. Lupia erilaisiin erimuotoiseen metsästykseen pitää perustua alueellisiin olosuhteisiin ja pitää ankkuroida paikallisyhteisössä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Otto Andersson jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Ruotsalainen eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään maanantaina 5.2.2024 talvikokouksensa aikana Kauniaisissa. Kansanedustaja Otto Andersson Loviisasta valittiin jatkokaudelle Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Anderssonin mukaan koulutus ja terveydenhuolto ovat yhteiskuntamme peruspilareita, joita meidän on vaalittava.

Norrback: Järkevämpää susipolitiikka luvassa

Euroopan komissio on ehdottanut suden suojeluaseman muuttamista ”tiukasti suojellusta” ”suojelluksi”. Päätös perustuu uusiin tietoihin susikannan kasvusta ja sen vaikutuksista. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP), joka on työskennellyt aktiivisesti susikysymyksen parissa, on erittäin tyytyväinen komission ehdotukseen.

Norrback: Suomen EU-kanta vuoden 2024 kalastuskiintiöistä on lyöty lukkoon

Suuri valiokunta otti tänään kantaa Euroopan komission ehdotukseen vuoden 2024 kalastuskiintiöistä. Äänestyksessä päätettiin, että Suomen linja tulevissa neuvotteluissa on vastustusta silkan kalastuksen täyskieltoa Itämerellä, sekä sallimaan rajoitettua lohenkalastus Saaristomerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on tehnyt määrätietoisesti työtä asian puolesta sekä maa- ja metsätalousvaliokunnassa, että suuressa valiokunnassa.

Norrback: Askel lähemmäksi kannattavampaa elintarviketuotantoa

Maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien parlamentaarisen arviointiryhmä antoi tänään loppuraporttinsa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurviselle. Parlamentaarisen ryhmän tehtävänä on ollut etsiä, yli puoluerajojen, ratkaisuja elintarviketuotannon kohtaaviin kannattavuushaasteisiin. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on edustanut Suomen ruotsalaista kansanpuoluetta ryhmässä.

Norrback: Suden kannallishoidollisen metsästyksen käsittelymenetelmää pitää selventää

Maa- ja metsätalousvaliokunta antoi tänään mietintönsä metsästyslain 41 §:n muuttamisesta. Ehdotetulla lailla täsmennettäisiin eräiden riistaeläinlajien pyydystämiseen tai tappamiseen tarkoitettujen poikkeuslupien myöntämisedellytyksiä, mikä käytännössä helpottaisi suden kannallishoidollista metsästystä. Kansanedustaja ja valiokunnan jäsen Anders Norrback (RKP), on erittäin tyytyväinen valiokunnas päädyttyyn lopputulokseen.

Ingo: Metsäpolitiikka on kotimainen ja maanomistajalla on aina viimeinen sana

Metsistä, kuten luonnonsuojelulaista, suojeluprosesseista, EU-lainsäädännöstä ja
metsänhoitomenetelmistä, käytävässä keskustelussa pohjalaiselle maanomistajalle on viime
aikoina esitetty poliitikkojen ja kansalaisjärjestöjen lausuntoja, joissa ei oteta huomioon
perustuslain 15 §:ää omaisuuden suojelusta, jossa todetaan selvästi, että jokaisen omaisuus on turvattu. Eduskuntavaaliehdokasta Christoffer Ingoa suututtaa tämä keskustelu ja hän ottaa voimakkaasti etäisyyttä kaikkeen politiikkaan ja retoriikkaan, joka vaarantaa maanomistajan omaisuudensuojan.