Suomi on kuin saari Euroopassa, ja tuonnistamme ja viennistämme 80 % kulkee meritse. Ulkomaankauppa satamien kautta on myös kasvanut huomattavasti vuosien varrella. On sekä harhauttavaa että populistista rinnastaa merenkulkutuki muihin yritystukiin, koska merenkulkutuessa on kysymys työnantajakustannusten palauttamisesta, jotta Suomi olisi samalla lähtöviivalla kuin esimerkiksi Ruotsi.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Bergqvist: Uusi luotsauslaki mahdollistaa erivapauden pienille aluksille – mutta ministeriön asiantuntemuksen taso huolestuttaa

Uuden luotsauslain päätavoitteena on parantaa merenkulun turvallisuutta. Tietyille aluksille on kokonsa puolesta voitu myöntää erivapaus, eli tiettyjen edellytysten täyttyessä alukselle on myönnetty erivapaus velvollisuudesta käyttää luotsia. Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist (RKP), joka on aktiivisesti tehnyt työtä erivapauden säilyttämisen eteen, on tyytyväinen siihen, että ehdotus sai laajan tuen eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Bergqvist: Lossikuljettajien pätevyysvaatimuksia on tarkistettava nyt!

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP), liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, on huolestunut lossikuljettajien alentuneista pätevyysvaatimuksista Nauvo-Korppoo-lauttapaikalla Turunmaan saaristossa. Bergqvist on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, miten liikenneturvallisuus taataan tulevaisuudessa.

Bergqvist: Lossien turvallisuutta parannetaan

Tulevaisuudessa yhä useampi lossi voi käyttää virtuaalista ohjausköyttä. Perjantaina eduskunnassa käsiteltävänä olevan lain kautta mahdollistetaan lossin fyysisen ohjausköyden korvaavien virtuaalisten ohjausjärjestelmien nykyistä laajempi käyttöön ottaminen. Kansanedustaja ja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, Sandra Bergqvist (RKP), on tyytyväinen nykyisen lain päivittämiseen.

Bergqvist: Rahaa uudelle Kirjalansalmen sillalle tarvitaan nyt!

Maanantaina ELY-keskus ilmoitti uusista rajoituksista Paraisten Kirjalansalmen sillalle, sillan huonon kunnon vuoksi. Tällä hetkellä nopeusrajoitus on 70 km/h, ja vain yksi raskas ajoneuvo saa kerrallaan ajaa sillan yli. Uusi nopeusrajoitus on 50 km/h, ja raskaille ajoneuvoille asetetut rajoitukset pysyvät voimassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) suhtautuu ELY-keskuksen rajoituksiin erittäin vakavasti.