Bergqvist uudesta selvityksestä: ”Haluamme tukea ruotsinkielistä huippu-urheilua”

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan ruotsinkielisiä koulutuspolkuja ja huippu-urheilu-uraan panostavien urheilijoiden tukitoimintoja. Selvityksen taustalla ovat hallitusohjelman vahvat kirjaukset ruotsinkielisestä koulutuksesta sekä urheilu-uran yhteensovittamisen helpottaminen opiskelun ja työn kanssa. Hallituksen tavoitteena on myös parantaa urheilijoiden edellytyksiä edetä ammattimaisesti maailman huipulle.

– Tavoitteena on turvata yhdenvertaiset edellytykset panostaa urheilu-uraan riippumatta äidinkielestään. Urheilijoita tuetaan kehityksessään niin sanotulla urheilijapolulla, johon kuuluvat mm. urheiluyläkoulut, – lukiot ja – akatemiat. Nyt tarkastelemme tämän kokonaisuuden toimivuutta ruotsiksi. Haluamme tukea ruotsinkielistä huippu-urheilua, sanoo Bergqvist ja lisää toivovansa selvityksen antavan tähän konkreettisia toimenpide-ehdotuksia.

Ministeri Bergqvist on nimittänyt selvityshenkilöksi VTM Silja Borgarsdóttir Sandelinin. Hänen tehtävänään on kartoittaa perusopetuksen sekä toisen ja kolmannen asteen urheilijoiden ruotsinkielisiä koulutuspolkuja ja tukitoimintoja. Selvitys tulee kiinnittämään huomiota erityispiirteisiin, haasteisiin ja kehittämistarpeisiin sekä tekemään ehdotuksia toimenpiteistä ruotsinkielistä toimintaa tukevien rakenteiden vahvistamiseksi. Selvityksen tavoitteena on myös tarkastella yleisellä tasolla osaavan ruotsinkielisen henkilöstön saatavuutta liikuntakentällä. Sandelin-Borgarsdóttir tukee huippu-urheilukenttään vahvasti kiinnittynyt referenssiryhmä. Mukana ovat muun muassa Mikaela Ingberg, Henrik Dettmann ja Jessica Rautelin, joita täydentävät FSI:n, Olympiakomitean ja ministeriön virkakunnan edustajat. Selvityksen on määrä valmistua syyskuussa.

Magnus Hertzberg asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Helsinkiläinen toimittaja Magnus Hertzberg asettuu RKP:n ehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa. 66-vuotias Hertzberg on tunnettu profiili TV-Nytt:stä. Hän jäi eläkkeelle ruotsinkielisen Ylen toimittajan työstä viime vuonna.

Lue edellinen artikkeli

RKP julkaisee Eurovaaliohjelmansa – Seuraa livenä

Suomen ruotsalainen kansanpuolue julkaisee Eurovaaliohjelmansa. Seuraa livenä tästä:

Lue seuraava artikkeli