Magnus Hertzberg asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Helsinkiläinen toimittaja Magnus Hertzberg asettuu RKP:n ehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa. 66-vuotias Hertzberg on tunnettu profiili TV-Nytt:stä. Hän jäi eläkkeelle ruotsinkielisen Ylen toimittajan työstä viime vuonna.

–  Haluan auttaa varmistamaan RKP:n mandaatin Brysselissä. On äärimmäisen tärkeää, että puolue on edustettuna parlamentissa. Näin on ollut siitä lähtien, kun Suomi liittyi unioniin, ja niin pitää olla nytkin, Hertzberg sanoo.

Hän oli itse mukana seuraamassa Suomen EU-jäsenyysneuvotteluja. Hänen mielestään EU:n kannalta tärkein asia on Ukrainan tukipolitiikan nopea koordinointi.

– Jos EU ei toimi nyt, koko unionin uskottavuus on vaakalaudalla. Sotaa ei pidä käydä Putinin ehdoilla. Mitä jos perustettaisiin johtavista turvallisuuspoliittisista ja sotilaallisista asiantuntijoista koostuva ryhmä, jolla olisi valtuudet koordinoida ja tehostaa EU:n tukea Ukrainalle, Hertzberg ehdottaa.

Hän korostaa myös, että EU on tärkeä foorumi inhimillisemmän Euroopan luomiseksi.

– Ilmastopolitiikka edellyttää, että onnistumme yhdessä vihreässä siirtymässä, joka on myös avain talouskasvuun. Vilkas eurooppalainen opiskelijavaihto on tärkeää – sen avulla nuoret voivat oppia kieliä ja toistensa ajattelutapaa.

– On kuitenkin löydettävä terve tasapaino sen välillä, mitä EU:n tasolla päätetään, ja sen välillä, mitä kukin maa päättää itse, Hertzberg sanoo.

Europarlamenttivaalit ovat tänä vuonna 9. kesäkuuta.

Ministeri Bergqvist: Nuorten osallisuutta tulee vahvistaa myös hyvinvointialueilla

Liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist osallistui perjantaina Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus -tapahtumaan Helsingissä. Puheenvuorossaan Bergqvist nosti, kuinka tärkeä on vahvistaa nuorten osallisuutta myös hyvinvointialueilla.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist uudesta selvityksestä: ”Haluamme tukea ruotsinkielistä huippu-urheilua”

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan ruotsinkielisiä koulutuspolkuja ja huippu-urheilu-uraan panostavien urheilijoiden tukitoimintoja. Selvityksen taustalla ovat hallitusohjelman vahvat kirjaukset ruotsinkielisestä koulutuksesta sekä urheilu-uran yhteensovittamisen helpottaminen opiskelun ja työn kanssa. Hallituksen tavoitteena on myös parantaa urheilijoiden edellytyksiä edetä ammattimaisesti maailman huipulle.

Lue seuraava artikkeli