Urheiluun ja liikuntaan panostaminen saa ihmiset voimaan paremmin, ja lisäksi erilaisten sairauksien ja terveysongelmien aiheuttamat kustannukset pienenevät.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Bergqvist uudesta selvityksestä: ”Haluamme tukea ruotsinkielistä huippu-urheilua”

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan ruotsinkielisiä koulutuspolkuja ja huippu-urheilu-uraan panostavien urheilijoiden tukitoimintoja. Selvityksen taustalla ovat hallitusohjelman vahvat kirjaukset ruotsinkielisestä koulutuksesta sekä urheilu-uran yhteensovittamisen helpottaminen opiskelun ja työn kanssa. Hallituksen tavoitteena on myös parantaa urheilijoiden edellytyksiä edetä ammattimaisesti maailman huipulle.

Ministeri Bergqvist kansainvälisenä naistenpäivänä: ”Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin”

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist järjesti aamiaistilaisuuden opetus- ja kulttuuriministeriössä aiheesta tasa-arvo urheilussa. Tapahtuma kokosi naisurheilijoita ja – johtajia keskustelemaan ja nostamaan esiin naisten asemaa suomalaisessa, eurooppalaisessa ja kansainvälisessä urheilumaailmassa.

Bergqvist hallituksen historiallisen iltakoulun jälkeen – ”Liikkumisen lisääminen Suomessa on kaikkien ministerien vastuulla”

Hallitus kokoontui torstai-iltana iltakouluun, jonka teemana oli liikkumattomuuden torjuminen. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist sanoo, että lienee ensimmäinen kerta Suomen historiassa kun hallitus pitää iltakoulun liikkumattomuudesta. Hän pitää sitä osoituksena siitä, että tämä hallitus on ymmärtänyt poikkihallinnollisuuden merkityksen suomalaisten fyysisen hyvinvoinnin vahvistamisessa.