Bergqvist vaatii toimenpiteitä Uuden lastensairaalan tilanteen parantamiseksi

YLEn MOT-toimitus on hiljattain raportoinut suurista puutteista Helsingin Uudessa lastensairaalassa. Hoitajista on pulaa ja potilasturvallisuus sairaalassa on vaarassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolissaan tilanteesta ja on tänään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen asiasta.

– MOT:n paljastukset Uuden lastensairaalan olosuhteista ovat erittäin vakavia ja ne on korjattava välittömästi. Kyse on vakavasti sairaiden lasten hoidosta ja henkilökunnan todellisista mahdollisuuksista tehdä työtään, Bergqvist sanoo.

Jo vuoden Uuden lastensairaalan avaamisen jälkeen raportoitiin sairaalan resurssipulasta. On siis kyse laajasta ongelmasta, jota ei voida selittää koronapandemialla.

– On käynyt selväksi, että sairaalan johtajuus on ala-arvoista. Lakaisemalla näitä tosiasioita jatkuvasti maton alle, johto on osoittanut, ettei ongelmia oteta vakavasti. Oletan nyt, että ministeri Kiuru ottaa asiaan kantaa, Bergqvist sanoo. 

– Meillä on pula hoitajista koko maassa, ja monin paikoin viestitään, että puuteellinen johtajuus on yksi syy siihen, miksi hoitajat vaihtavat alaa. Uusi lastensairaala on valitettavasti vain yksi esimerkki. Ministerin on otettava nämä signaalit vakavasti, Bergqvist päättää. 

Kirjallisen kysymyksen ovat myös allekirjoittaneet Rkp:n kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi, Eva Biaudet, Mikko Ollikainen, Anders Norrback, Anders Adlercreutz, Joakim Strand ja Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström.

Norrback:Isojoen meritaimenkanta on turvattava

Anders Norrback, kansanedustaja, on tehnyt kirjallisen kysymyksen meritaimenkannan tulevaisuudesta, sekä ministeriön näkemyksestä meritaimenen emokalojen ja tuki-istutuksien lopettamisesta Kristiinankaupungin Isojoessa.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Junaliikenteen turvaaminen on tärkeää

Hallitus on tänään päättänyt junaliikenteen kilpailutuksesta vuoteen 2030 asti. Päätös mahdollistaa liikenne- ja viestintäministeriön hankittavaksi henkilöliikenteen ostoliikennettä Helsingin seudun liikenteen matkustusalueen ulkopuolelta n. 30 miljoonalla eurolla vuodessa VR Groupilta.

Lue seuraava artikkeli