Politiikka A-Ö: Lapset

Suomen tulee olla maailman lapsiystävällisin maa. Sen saavutamme tarjoamalla kaikille lapsille tasavertaisen ja hyvän alun. Sosiaaliturva, perhevapaat, varhaiskasvatus ja verotus pitää uudistaa – lasten ja pikkulapsiperheiden vuoksi.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Ministeri Bergqvist kansainvälisenä naistenpäivänä: ”Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin”

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist järjesti aamiaistilaisuuden opetus- ja kulttuuriministeriössä aiheesta tasa-arvo urheilussa. Tapahtuma kokosi naisurheilijoita ja – johtajia keskustelemaan ja nostamaan esiin naisten asemaa suomalaisessa, eurooppalaisessa ja kansainvälisessä urheilumaailmassa.

Henriksson kansainvälisenä naistenpäivänä: Suomen on vaalittava synnytyssairaaloita!

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Vaikka Suomi usein on kansainvälisten vertailujen kärjessä, tehtävää työtä on vielä paljon ennen kuin naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että naisten terveydessä ja yhdenvertaisessa synnytyshoidossa on kyse myös tasa-arvosta.

Anna-Maja Henriksson: Takaisin maailman kärkeen koulutuksessa

Yksi tärkeimmistä asioista Suomen tulevaisuuden kannalta on, että jatkamme panostamista lasten ja nuorten hyvään koulutukseen. PISA-tulokset julkaistaan kolmen vuoden välein, ja julkaisupäivää odotetaan aina jännityksellä koulutuspiireissä. Miten maamme on pärjännyt? Mihin sijoitumme kansainvälisessä vertailussa?

Bergqvist: Seksuaalirikoslainsäädäntöön tarpeellinen kokonaisuudistus

Hallituspuolueiden lakivaliokuntavastaavat:Lakivaliokunta hyväksyi perjantaina 17. kesäkuuta rikoslain seksuaalirikossäännösten kokonaisuudistusta koskevan mietinnön. Lakivaliokunta puoltaa rikoslain seksuaalirikoksia koskevan 20 luvun uudistamista. Uudistuksessa seksuaalirikosten nimikkeet, soveltamisala ja rangaistukset uudistetaan vastaamaan paremmin nykykäsityksiä.

Rehn-Kivi: Kuntoutus turvattava erityislapsille

Suomessa elää kymmeniä tuhansia erityisperheitä. Erityislapsella voi olla esimerkiksi eriasteinen kehitysvamma, puheen ja kielen kehityksen vaikeutta tai pitkäaikainen sairaus. Tällä hetkellä moni erityislapsi saa Kelalta hylkäävän päätöksen jatkuvalle kuntoutukselle, sillä perusteella, että annettu kuntoutus ei ole tuottanut toivottua tulosta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen aiheesta.