Blomqvist: Junaliikenteen turvaaminen on tärkeää

Hallitus on tänään päättänyt junaliikenteen kilpailutuksesta vuoteen 2030 asti. Päätös mahdollistaa liikenne- ja viestintäministeriön hankittavaksi henkilöliikenteen ostoliikennettä Helsingin seudun liikenteen matkustusalueen ulkopuolelta n. 30 miljoonalla eurolla vuodessa VR Groupilta.

Olen tyytyväinen henkilöliikenteen ostoliikennettä koskevaan päätökseen. Junalla matkustaminen on helppoa ja turvallista ja lisäksi se on ilmastoystävällistä. Junaliikenteellä on suuri merkitys monen ihmisen arjessa ja sillä on myös suuri merkitys alueelliselle elinvoimalle ja elinkeinoelämälle, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Henkilökohtaisesti olen iloinen siitä, että henkilöliikenne Karjaan ja Hangon välillä voidaan turvata tämän päätöksen myötä, sanoo Blomqvist. Pidän hyvänä myös sitä, että sopimukseen on mahdollista tehdä lisäyksiä sopimuskauden aikana, esimerkiksi raideverkossa tapahtuvien muutoksien huomioimiseksi. Länsi-Uudellamaalla sellainen ajankohtainen muutos on Hanko–Hyvinkää radan sähköistys, joka luo uusia mahdollisuuksia henkilöliikenteen kehittämiselle, sanoo Blomqvist. 

Bergqvist vaatii toimenpiteitä Uuden lastensairaalan tilanteen parantamiseksi

YLEn MOT-toimitus on hiljattain raportoinut suurista puutteista Helsingin Uudessa lastensairaalassa. Hoitajista on pulaa ja potilasturvallisuus sairaalassa on vaarassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolissaan tilanteesta ja on tänään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen asiasta.

Lue edellinen artikkeli

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Anita Westerholmin erityisavustajaksi

Oikeusministeri ja puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson on kutsunut erityisavustajakseen oikeustieteen ja kauppatieteiden ylioppilas Anita Westerholmin.

Lue seuraava artikkeli