Biaudet: Enemmän läpinäkyvyyttä vanhustenhoitoon

Hoitajien tehtävä on olla hoitajia! Tämä täytyy pitää mielessä, kun keskustellaan minimihoitajamitoituksesta vanhustenhuollossa, painottaa RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet. Hän nostaa esille ne ongelmat jotka ilmenevät kun yksityiset hoivayhtiöt ja kunnalliset hoitokodit vähentävät tukitoimintoja.

– On olemassa esimerkkejä siitä, että tuottavuuden nostattamiseksi ollaan luovuttu tärkeistä tukitoiminnoista, kuten siivouksesta tai jostain hallinnollisesta tukitoimesta. Tämä johtaa siihen, että hoitajia kuormitetaan useilla tehtävillä joilla ei ole niin paljon tekemistä itse hoidon kanssa, Biaudet sanoo.

RKP vaatii lisää läpinäkyvyyttä hoitopalveluiden hankintaan jotta tällaisesta voidaan välttyä.

– Hoitajamitoitus koskee nimenomaan hoitajia. Vaikka he tekevät tärkeää työtä, niin tukitoimien henkilökunta kuten keittiöhenkilökuntaa ja siivoojia ei tule laskea tähän. Nyt on varmistettava että, vanhustenhuollossa läpinäkyvästi ilmoitetaan myös muun henkilökunnan määrä, Biaudet sanoo.

 

Torvalds suhteellisen tyytyväinen: Historiallinen päätös kuorma-autojen päästöistä


Taistelu hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi Euroopan Unionissa otti ison askeleen eteenpäin maanantai ja tiistai välisenä yönä 19. helmikuuta. Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät sopuun liittyen EU:n yhteisiin tavoitteisiin koskien kuorma-autojen hiilidioksidipäästöjä niin että päästöt pienenevät 15% vuoteen 2025 mennessä, ja 30% vuoteen 2030 mennessä.

Lue edellinen artikkeli

Kolme uutta eduskuntavaaliehdokasta Helsingissä


Kenneth Eriksson, Laura Finne-Elonen ja Niklas Rönnberg asettuvat ehdolle Helsingissä kevään eduskuntavaaleissa RKP:n ehdokkaina.

Lue seuraava artikkeli