Turvallisuus on tärkeää elämän kaikissa vaiheissa. Ikääntyvän väestön hyvinvoinnin turvaamiseksi tarvitaan kunnilta tietoista vanhuspolitiikkaa ja kaikilta tasoilta sitoutuneisuutta.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Terveydenhuolto lähellä sinua ja henkilökohtaista kohtaamista

Sinulla on oikeus elää turvallista elämää kaikissa elämänvaiheissa. RKP:lle on tärkeää, että ihmiset saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa ikääntyessään. Kotihoidon ja kotisairaanhoidon on toimittava, ja tarjolla tulee olla erilaista tuettua asumista kohtuulliseen hintaan. Eduskuntavaaliehdokas Johanna Holmäng korostaa, että myös vanhukset pitää saada äänensä kuuluviin.

Rehn-Kivi: Seniorineuvolat ottavat askeleen eteenpäin!

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietintönsä laajasta lakipaketista vanhuspalveluiden parantamiseksi, sosiaalilain muuttamisesta, vanhusten toimintakyvyn tukemisesta ja vanhusten sosiaali- ja terveyspalveluista. RKP:n kansanedustaja ja valiokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi on keväällä, samaan aikaan kuin lakipakettia on käsitelty, jättänyt lakialoitteen vanhustenhuollon ennaltaehkäisevän toiminnan parantamiseksi ja lakisääteisten seniorineuvoloiden käyttöönottamiseksi koko maassa. Lakialoitetta kannatti melkein jokaisen eduskuntapuolueen edustajia. Valiokunta on nyt Rehn-Kiven ehdotuksesta yksimielisesti lisännyt uuden momentin” ikääntyneen väestön neuvolatoiminnasta” ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä ja itsenäisyyttä tukevia neuvontapalveluita käsittelevään lakipykälään.

Henriksson: Suomi saa vanhusasiavaltuutetun

Presidentti vahvisti tänään ehdotuksen vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamisesta. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi seurata ikääntyvien asemaa ja oikeuksia sekä nostaa esille ikääntyvien näkökulmia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen.

Rehn-Kivi: Vanhusasiainvaltuutetun virka perustetaan– ikäihmisten edunvalvonta toteutuu

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietintönsä vanhusasiainvaltuutetusta. Esityksen tavoitteena on luoda itsenäinen ja riippumaton viranomainen, joka seuraa ikääntyneiden asemaa ja oikeuksien toteutumista laajasti kaikilla yhteiskuntasektoreilla. Valtuutetun on tarkoitus tuoda havaintojaan ikääntyneiden näkökulmasta yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.
Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee ehdotuksesta.

Henriksson: Nyt Suomi saa vanhusasiavaltuutettunsa

Hallitus on tänään hyväksynyt esityksen perustaa vanhusasiavaltuutetun tehtävän. Valtuutetun tehtävä olisi valvoa ikäihmisten asemaa ja oikeuksia sekä tuoda ikäihmisten näkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on iloinen, että tämä pitkäaikainen kysymys on nyt ratkennut.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 8 – Ikäihmisten kuntoutus

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisten kuntoutuksen tarve kartoitetaan ennaltaehkäisevästi aikaisessa vaiheessa ja että kuntoutukseen varataan riittävästi resursseja. että