Biaudet: Rauhan puolesta on tehtävä työtä

YK:n päätehtävänä on maailmanrauhan säilyttäminen. Tänään, kun vietämme YK:n päivää, meitä muistutetaan YK:n merkityksestä ja siitä, että YK:lla on nyt tärkeämpi rooli kuin koskaan. Venäjän ydinaseuhka ja sen hyökkäys Ukrainaan ovat muuttaneet kansainvälistä turvallisuuspoliittista tilannetta täysin.

– Meitä muistutetaan epämiellyttävällä tavalla siitä, että rauha on hauras eikä sitä voi pitää itsestäänselvyytenä. Kun häikäilemättömät voimat nousevat esiin, näemme, että ihmisoikeuksia poljetaan ja kansainvälisiä sopimuksia romutetaan. Meitä kaikkia tarvitaan rauhanprosessissa, ja tässä akuutissa tilanteessa YK:n on otettava aktiivisempi rooli, sanoo eduskunna ulkoasiainvaliokunnan jäsen Eva Biaudet.

YK:n yleiskokous hyväksyi aiemmin päätöslauselman, jossa vaadittiin Venäjän joukkojen välitöntä vetäytymistä Ukrainasta ja tuomittiin Venäjän ydinaseuhka.

– On tärkeää, että maailma tuomitsee Venäjän hirvittävät teot Ukrainassa ja uhkaukset ydinaseiden käyttämisestä. Ukrainan kansan maksamaa hintaa ei voi verrata siihen hintaan, jonka me muut maksamme sodan seurauksista. He maksavat siitä hengellään. Muu maailma maksaa siitä energian ja elintarvikkeiden korkeina hintoina. Meidän on nyt tehtävä kaikkemme estääkseen tilanteen kärjistymisen.

– Meidän on muistettava, että maailman ja Euroopan rauha on asia, josta me kaikki olemme vastuussa. Energian hinnannousu ja energiapula vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme ja tunnemme sen vaikutukset jo nyt. Yhdessä varmistamme, että selviämme tästä vaikeasta tilanteesta, Biaudet sanoo.

Biaudet muistuttaa meitä myös siitä, että tarvitaan aktiivista toimintaa, ei vain kauniita sanoja. Suomen on jatkettava Ukrainan väestön tukemista humanitaarisella avulla ja osallistuttava ponnisteluihin Venäjän vetäytymisen varmistamiseksi.

Rehn-Kivi keskittyy hyvinvointialue- ja paikallispolitiikkaan

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) ei asetu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Rehn-Kivi, joka toimii myös Kauniaisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksessa, on istunut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa syksystä 2016. Tänä aikana valiokunta on valmistellut mm. historiallisen sote-uudistuksen, käsitellyt hallitusohjelman lakiesityksiä sekä kaikki koronapandemiasta johtuvat kiireelliset lakiehdotukset.

Lue edellinen artikkeli

Euroopan parlamentti työstää nopeutettuja lupamenettelyjä uusiutuvalle energialle

Energiamarkkinoiden paine on johtanut ennennäkemättömään tahtiin ja lisääntyneeseen kompromissihalukkuuteen Euroopan parlamentissa. Esimerkkinä tästä, ympäristövaliokunta neuvotteli nopeasti kompromissin uusien energialaitosten lupaprosessien nopeuttamiseksi. Tämä on tärkeä osa EU:n strategiaa päästä eroon venäläisestä energiasta. Ympäristövaliokunta hyväksyi kompromissin tiistaina selvällä enemmistöllä.

Lue seuraava artikkeli