Sanavapaus, tasavertaisuus, tasa-arvo, demokratia, vapaat vaalit ja muut perustavanlaatuiset ihmisoikeudet ovat vhteiskunnassamme aivan itsestään selviä, mutta niitä täytyy silti aina puolustaa. Ketään ei saa syrjiä kielen, etnisen alkuperän, uskonnon, vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen, vamman tai iän takia.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Biaudet: Rauhan puolesta on tehtävä työtä

YK:n päätehtävänä on maailmanrauhan säilyttäminen. Tänään, kun vietämme YK:n päivää, meitä muistutetaan YK:n merkityksestä ja siitä, että YK:lla on nyt tärkeämpi rooli kuin koskaan. Venäjän ydinaseuhka ja sen hyökkäys Ukrainaan ovat muuttaneet kansainvälistä turvallisuuspoliittista tilannetta täysin.

Wickström: Ukrainalaiset pakolaiset eivät saa joutua hyväksikäytön uhreiksi

RKP varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä kaikilla EU-mailla on velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin, jotta ukrainalaiset pakolaiset eivät joudu hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhreiksi. Wickström on huolissaan viime päivien uutisista siitä, että rikollisjärjestöt yrittävät käyttää ukrainalaisten pakolaisten heikkoa asemaa hyväkseen, ja että tätä tapahtuu myös Suomessa.

Torvalds: Meidän on tehostettava rasismin vastaista työtä

George Floydin kuolema Minneapolisissa 25. toukokuuta ja sitä seuranneet rasisminvastaiset mielenosoitukset ympäri maailmaa osoittavat, että muun muassa EU:n ja Suomen on tehostettava toimia rasismia ja rakenteellista syrjintää vastaan.
Näin toteaa Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds.

Henriksson: Olen iloinen, että voimme auttaa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia

Hallituspuolueiden yhteisen sopimuksen seurauksena sisäministeriö valmistelee yhteensä 175 haavoittuvassa asemassa olevan turvapaikanhakijan vastaanottoa. Kyseessä on ensisijaisesti lapsia ja yksinhuoltajaperheitä pakolaisleireistä Kreikasta ja muista Välimeren alueen EU-maista.