Biaudet: Saamelaiskäräjälain uudistusehdotus vastaa Suomen saamiin ihmisoikeussuosituksiin

Saamelaiskäräjälain muutosta valmisteleva toimikunta esitteli ehdotuksen saamelaiskäräjälain kokonaisuudistukseksi tänään 11.5. Kansanedustaja Eva Biaudet on toiminut RKP:n edustajana toimikunnassa.

– Iloitsen siitä, että lakimuutos etenee laajalla yhteisymmärryksellä ja että otamme Suomelle osoitetut kansainväliset suositukset tosissamme. Haluamme vahvistaa saamelaisten itsemääräämisoikeutta ja turvata heidän mahdollisuutensa päättää omaan kulttuuriin, kieliin ja elinkeinoihin liittyvistä kysymyksistä, Biaudet toteaa. 

– Tämän lakimuutoksen kautta voisimme vihdoinkin vastata Suomeen kohdistuneisiin odotuksiin ja täyttää kansainväliset sitoumuksemme, kuten YK:n alkuperäiskansajulistuksen lupauksemme, Biaudet sanoo.

Toimikunta luovuttaa mietintönsä oikeusministeriölle ja kuulemiskierroksen jälkeen poliittinen käsittely etenee syksyllä.  

 

Eva Biaudet: Väärä hetki kyseenalaistaa eurooppalaista elvytyspolitiikkaa

– Nyt ei ole oikea hetki sille, että Suomi alkaisi kyseenalaistaa eurooppalaisen elvytyspolitiikan perusteita. Suomen eduskunta voi huomenna laajalla enemmistöllä osoittaa, että me pienenä maana haluamme jatkossakin toimia EU:n ytimessä. Näin totesi kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ryhmäpuheessaan EU:n elpymisrahastosta tiistaina.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Nyt Suomi saa vanhusasiavaltuutettunsa

Hallitus on tänään hyväksynyt esityksen perustaa vanhusasiavaltuutetun tehtävän. Valtuutetun tehtävä olisi valvoa ikäihmisten asemaa ja oikeuksia sekä tuoda ikäihmisten näkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on iloinen, että tämä pitkäaikainen kysymys on nyt ratkennut.

Lue seuraava artikkeli