Henriksson: Nyt Suomi saa vanhusasiavaltuutettunsa

Hallitus on tänään hyväksynyt esityksen perustaa vanhusasiavaltuutetun tehtävän. Valtuutetun tehtävä olisi valvoa ikäihmisten asemaa ja oikeuksia sekä tuoda ikäihmisten näkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on iloinen, että tämä pitkäaikainen kysymys on nyt ratkennut.

– Esitys kansallisen tason lakisääteisen vanhusasiavaltuutetun asettamisesta on sisältynyt RKP:n senioripoliittiseen toimintaohjelmaan vuodesta 2010. Sama tavoite on myös vuonna 2017 päivitetyssä senioripoliittisessa ohjelmassamme. Sitkeä työ on tuottanut tulosta ja olen iloinen, että hallitus tänään on tehnyt päätöksen vanhusasiavaltuutetun asettamisesta. Lakiesitys etenee nyt eduskuntaan, Henriksson sanoo.

Valtakunnallisella tasolla on puuttunut ikäihmisten ääntä vahvistava edustaja. Sellaista kokonaisvaltaista tahoa, joka seuraisi vanhustenhoidon lakisääteisten tehtävien toteutumista ja kiinnittää huomiota ikäihmisille suunnattujen palveluiden laatuun ja kattavuuteen sekä niiden puutteisiin, ja johtaa ikäihmisille keskeisten kysymysten mielipiteitä on peräänkuulutettu pitkään.

– Haluan myös osoittaa kiitokseni puolueen senioreille heidän aktiivisesta työstään tämän kysymyksen parissa, Henriksson sanoo.

Biaudet: Saamelaiskäräjälain uudistusehdotus vastaa Suomen saamiin ihmisoikeussuosituksiin

Saamelaiskäräjälain muutosta valmisteleva toimikunta esitteli ehdotuksen saamelaiskäräjälain kokonaisuudistukseksi tänään 11.5. Kansanedustaja Eva Biaudet on toiminut RKP:n edustajana toimikunnassa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Eduskunta ei ole mikään sirkusareena –Suomen luottamus on EU-pakettikysymyksessä vaakalaudalla

Puheessaan RKP:n puoluevaltuustolle tänään, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson muistutti Suomen olevan vientivetoinen maa. Elleivät EU:n sisämarkkinat elvy koronapandemiasta, tulee myös suomalaisilla yrityksillä olemaan haasteita oman elpymisensä kanssa, Henriksson totesi.

Lue seuraava artikkeli