Biaudet: Terveydenhoidossa tarvitaan kolmatta sektoria

Helsingissä kotihoidon puutteet ovat johtaneet oikeusasiamiehelle esitettyyn valitukseen. Kolmas sektori on etenkin vanhustenhuollon osalta ollut ratkaisevassa roolissa paikkaamassa niitä puutteita, joita julkisen sektorin toiminnassa on ilmennyt.

– Erityisesti pääkaupunkiseudulla kolmannen sektorin toimijat ja eri säätiöt ovat keskeinen osa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjua. Hallituksen esittämässä uudistuksessa on kuitenkin epäselvää, tuleeko kolmannella sektorilla ja pienemmillä yrityksillä olemaan jatkossa toimintaedellytyksiä, sanoo kansanedustaja Eva Biaudet.

Oppositio jätti hallitukselle yhteisen välikysymyksen, koska on ilmeistä, että hallituksen suunniteltu sote-uudistus ei tule takaamaan suomalaisille parempaa terveydenhoitoa. Samassa yhteydessä Biaudet vaatii pienemmille yrityksille ja kolmannen sektorin toimijoille aitoa mahdollisuutta olla osa eri terveyspalvelujen kokonaisuutta.

– Kun me itse tai joku läheisistämme tarvitsemme hoitoa, meidän on voitava luottaa terveydenhoidon toimivuuteen. Tasa-arvoiset sosiaali- ja terveyspalvelut olivat yksi sote-uudistuksen lähtökodista, mutta pahoin pelkään, että tasa-arvo ei tämän uudistuksen myötä parane.

Valinnanvapausmalli uusiksi

Hallituksen on otettava aikalisä ja valmistella valinnanvapausmalli uudelleen, painotti puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson (RKP) eduskunnan välikysymyskeskustelussa tiistaina.

Lue edellinen artikkeli

Neuvolapalvelut turvattava

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii hallitusta turvamaan neuvolapalvelut kaikissa kunnissa myös sote-uudistuksen jälkeen.

Lue seuraava artikkeli