Blomqvist: Tärkeä päätös lisärahoituksesta

Valtioneuvosto päätti torstaina 25.8. jakaa Länsi-Uudenmaan ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueille yhteensä vajaa 25 miljoonaa valtionavustusta. Varat tulee käyttää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen ICT-kuluihin. Valtionavustus on kertaluonteinen kulukorvaus vuoden 2022 aikana syntyville kuluille. Pohjoismaisen yhteistyön- ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen päätökseen.

– Avustus on erittäin tervetullut. Teknisten ratkaisujen toimivuus on keskeistä, jotta palvelut saadaan toimimaan hyvinvointialueiden toiminnan alkaessa. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on riittävä rahoitus ja teknisiä ratkaisuja, jotka takaavat kaikille turvallisen hoidon, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuodenvaihteessa, Blomqvist sanoo.

 

Tarvitsemme vahvoja toimenpiteitä Itämeren tilan parantamiseksi

Henriksson ja Adlercreutz RKP:n uudesta Itämeriohjelmasta

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist ja Rehn-Kivi vaativat selvyyttä Kårkulla-kysymyksessä

Kansanedustajat Sandra Bergqvist (RKP) ja Veronica Rehn-Kivi (RKP) ovat esittäneet kirjallisen kysymyksen vaativien ruotsinkielisten erityishuoltopalvelujen valmistelusta. Kansanedustajat ovat huolissaan siitä, miltä Kårkullan kuntayhtymän tällä hetkellä vastuulla oleva toiminta näyttäisi vuodenvaihteen jälkeen.

Lue seuraava artikkeli