Blomqvist: Yrittäjyys on hyvinvointiyhteiskunnan perusta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili maanantaina Länsi-Uudellamaalla ja tutustui alueen yrittäjyyteen. Blomqvist keskusteli Raaseporin kaupungin operatiivisen johdon kanssa kunnan roolista yrittäjyyden kehittämisessä ja työllisyyden tukemisessa. Blomqvist vieraili sen jälkeen Geberitissä, jonka jälkeen ohjelmassa oli Fiskarsin tehdas Pinjaisissa.

– Valtion ja kunnan tulee mahdollistaa ja luoda kehykset yrittäjyydelle. Kunnalla on erittäin tärkeä rooli yritysten toimintaedellytysten luomisessa esimerkiksi kaupunkisuunnittelun ja koulutusjärjestelmän kautta ja luomalla hyvät edellytykset yrittäjyydelle, Blomqvist sanoo..

– Suuri TE-uudistus, jossa elinkeino- ja työllisyyskysymykset siirtyvät valtiolta kunnalle, tulee olemaan iso uudistus. On hyvä, että työllisyyteen liittyvät kysymykset siirtyvät lähemmäksi kansalaisia ​​ja niihin kuntiin, joilla on todellista paikallista osaamista sen työn johtamiseen ja kehittämiseen. Sain tietoa siitä, että, Raasepori, Hanko ja Inkoo haluavat yhdessä hoitaa nämä asiat. Mielestäni tämä on hyvä asia ja se täyttää mielestäni vaatimukset joita hallitus esitti ehdotuksessaan, ministeri Blomqvist sanoo.

– Ne kaksi yritystä Gerbit ja Fiskars, joissa vierailin, ovat hyviä esimerkkejä pitkäaikaisesta työstä, jossa alueen ja yritysten välinen symbioosi on vahva. Ne ovat tärkeitä työllisyyden, kasvun ja elinkeinoelämän kannalta., Thomas Blomqvist sanoo.

– Logistiikka on toinen tärkeä asia. Hyvät junayhteydet, turvalliset ja mieluiten valaistut tiet ja tasoristeykset ovat tärkeitä sekä yrityksille että paikallisväestölle. Tässä olemme viime aikoina onnistuneet varsin hyvin tällä alueella, mutta on tärkeää, että pystymme pitämään itseämme esillä myös tulevaisuudessa, Blomqvist sanoo.

Ilmastorahoitus keskiössä YK:n ilmastohuippukokouksen toisen viikon alkaessa

YK:n ilmastokonferenssi COP27 on nyt jatkunut runsaan viikon Sharm el-Sheikhissä Egyptissä. Vuosittainen huippukokous, jonka aikana asetetaan YK:n ilmastotavoitteet, järjestetään 6.–18. marraskuuta. Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) osallistuu konferenssiin osana Euroopan parlamentin delegaatiota, jonka tehtävänä on puolustaa Euroopan parlamentin kantaa neuvotteluissa. Parlamentin kanta hyväksyttiin täysistunnossa lokakuussa.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: T&K- toiminnan verovähennyksiä koskeva laki on saatava eduskuntaan

Hallituskausi lähenee loppuaan ja hallituksella alkaa olla kiire saada jäljellä olevat lakiehdotukset eduskunnan käsittelyyn. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz vaatii, että Suomen kilpailukykyä parantavien ehdotusten läpivientiä priorisoidaan.

Lue seuraava artikkeli