Yrittäjätoiminta on perusta meidän hyvinvointiin kun on kyse sekä verotuloista kuin työllisyydestä. Meidän tulee toimia sen puolesta, että olisi paremmat edellytykset yrittämiselle. Tavoitteena yrittäjäyhteiskunta missä on elinkelpoisia ja kannattavia yrityksiä.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Wickström: Suomi tarvitsee kasvua ja tekoja, ei syyttelyä

RKP:n kansanedustaja, varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan Suomen taloudellisesta tilanteesta. Tänään valtiovarainministeriö julkaisi talven kokonaistaloudellisen ennusteen Suomen talouden tilastasta. Myös Suomen Pankki julkaisi oman ennusteensa. Valtiovarainministeriön ennuste oli myönteisempi ja se ennustaa, että Suomen talous kasvaa ensi vuonna 0,7 prosenttia. Valtiovarainministeriö heikensi kuitenkin omaa ennustettaan.

Adlercreutz: Tarvitsemme yrittäjädiplomin toiselle asteelle.

– Asenne yrittäjyyteen on kehittynyt todella positiivisesti. Yhä useampi nuori kokee yrittäjyyden mahdollisuutena. Tämän asennemuutoksen tulisi näkyä myös opetuksessa. Siksi meidän tulisi ottaa yrittäjädiplomi osaksi toiseen asteen koulutusta.
Näin toteaa Anders Adlercreutz, RKP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Bergqvist: Tarvitsemme muutoksia, jotta saamme lisää yritysinvestointeja

Amcham Finland ja Business Finland järjestivät keskiviikkona vaalikeskustelun Suomen elinkeinoelämästä, jossa keskityttiin siihen, miten yritysten investointimahdollisuuksia voitaisiin edistää ja tutkimus- ja kehittämisresursseja lisätä. RKP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist korosti useita toimenpiteitä, joilla Suomesta tehdään entistäkin houkuttelevampi maa investoida.

Hyvä päätös Länsi-Uudellemaalle ja koko Suomelle

– Monet palaset loksahtavat paikoilleen ja monet poliittiset päätökset ovat perustana, kun norjalainen Blastr Green Steel ilmoittaa tekevänsä monen miljardin dollarin investoinnin ilmastoälykkääseen teräksen tuotantoon Suomessa ja Länsi-Uudellamaalla, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Blomqvist: Yrittäjyys on hyvinvointiyhteiskunnan perusta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili maanantaina Länsi-Uudellamaalla ja tutustui alueen yrittäjyyteen. Blomqvist keskusteli Raaseporin kaupungin operatiivisen johdon kanssa kunnan roolista yrittäjyyden kehittämisessä ja työllisyyden tukemisessa. Blomqvist vieraili sen jälkeen Geberitissä, jonka jälkeen ohjelmassa oli Fiskarsin tehdas Pinjaisissa.

Wickström: Yrityksiä ei saa unohtaa tänä talvena

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, ettei yrityksiä jätetä yksin tänä talvena, kun energian hintojen odotetaan nousevan ennätystasolle. Wickström on huolissaan siitä, että monet yritykset eivät selviydy ennustetusta vaikeasta talvesta. Hänen mukaansa yritykset tarvitsevat nyt signaaleja siitä, miten hallitus aikoo tukea niitä.

Wickström: Yrittäjien sosiaaliturvaa on vahvistettava

Eduskunta käsittelee parhaillaan yrittäjien eläkkeitä ja sosiaalietuuksia koskevaa uudistusta (YEL-uudistus). Uudistus on herättänyt paljon keskustelua yrittäjien keskuudessa. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä uudistuksessa löytyy myös paljon hyvää yrittäjien kannalta.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 34 – RKP:n tulee toimia startup-ystävällisen Suomen puolesta

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että yhteistyötä elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja kasvuyritysympäristöjen välillä edistetään. että luotettavia laajakaistayhteyksiä ja toimistotilojen yhteiskäyttöä myös