Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n varapuheenjohtajana. Hän on toiminut puolueen varapuheenjohtajana vuodesta 2016.

– Maailman levottomuudet huolestuttavat minua. Näen siksi, että Suomen on oltava yhä yhteistyökykyisempi maa kansainvälisesti ja aktiivisemmin pyrittävä mukaan sinne, missä ratkaisevia päätöksiä tehdään. Samalla meidän tehtävänä pitää olla myös hyvinvointiyhteiskunnan ylläpito ja kehittäminen. Suomen resilienssi vaati korkealaatuista koulutusta, toimivaa hoitoa ja hoivaa, turvallisuutta arjessa, kestävää taloutta, kotimaisen ruuan saatavutta ja että kunnianhimoisista ilmastotavoitteista pidetään kiinni, sanoo Borgarsdóttir Sandelin. 

Borgarsdóttir Sandelin mielestä tulevan vuoden aikana on panostettava avoimeen keskusteluun ja aktiiviseen vuoropuheluun haasteista sekä puolueen sisällä että yhteiskunnassa ylipäätänsä. Hänen mielestä keskustelu RKP:n perusarvoista ja yhteistyö näiden äärellä yhdistää puoluetta ja voi houkutella myös uusia jäseniä.  

– Tunnen RKP:läiset ja meidän yhteiset voimavarat. Olen siksi myös vakuuttunut siitä, että RKP voi olla ensi kevään kunnallis- ja aluevaalien yksi voittajista. Tämä kuitenkin vaatii selkeän strategian ja kovaa työtä jokaiselta meiltä ja aivan erityisesti tulevalta puoluejohdolta. Olen valmis yhdessä uuden puoluejohdon kanssa käärimään hihat ja tekemään sen minkä RKP:n vaalimenestys vuonna 2025 edellyttää. 

Borgarsdóttir Sandelin on valtiotieteiden maisteri ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Työkseen hän tekee selvitystä, jossa kartoitetaan ruotsinkielisten urheilijoiden koulutusväyliä ja tukitoimintoja sekä ruotsinkielistä urheilukoulutusta Suomessa.

Ingo pyrkii RKP:n varapuheenjohtajaksi

Huolellisen harkinnan ja useiden pyyntöjen jälkeen koko piiriltä, Mustasaaaren RKP:n kunnallisjärjestön esityksestä ja RKP-Nuorten laajalla tuella Christoffer Ingo ilmoittaa, että jos hän saa Pohjanmaan piirin luottamuksen, hän on valmis ottamaan vastuun toimimaan RKP:n varapuheenjohtajana. Ingo on Mustasaaren kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja RKP-Nuorten entinen puheenjohtaja.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Monia avoimia kysymyksiä liittyen EU:n metsäkatoasetukseen

On kulunut vuosi siitä, kun Euroopan parlamentti hyväksyi uuden lainsäädännön, joka kielsi metsäkatoa aiheuttaneiden tuotteiden myynnin EU:ssa. Mutta monet kysymykset lainsäädännön täytäntöönpanoon liittyen ovat yhä auki.

Lue seuraava artikkeli