Borgarsdóttir Sandelin: Vastustamme rasismia kaikissa muodoissa

Taistelu rasismia vastaan ja kaikkien yhtäläisen arvon puolesta etenee voimakkaasti ympäri maailmaa. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä vahvoja tahoja, jotka haluavat lopun rasismille. Mielenilmauksia on nähty myös sosiaalisessa mediassa, jossa on pyritty tekemään rasismi näkyväksi ja osoittamaan solidaarisuutta kaikille rasismin uhreille.

– Rasismi on globaali ongelma, joka esiintyy myös Yhdysvaltojen ulkopuolella ja mitä suurimmassa määrin myös täällä Suomessa. Siksi on tärkeää, että puhumme siitä, koulutamme itseämme ja ennen kaikkea kuuntelemme uhreja, jotta yhdessä pystymme rakentamaan rasistisista rakenteista vapaata yhteiskuntaa, RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

Borgarsdóttir Sandelinin mielestä päättäjillä on erityinen vastuu näiden rakenteiden purkamisessa ja heidän on tehtävä parhaansa rasismin kohteeksi joutuneen väestönosan suojelemisessa.

– Rasismin torjuminen ei tarkoita pelkästään rodullistamisen kohteeksi jotuneiden ihmisten syrjinnän huomioimista, vaan meidän on myös huomioitava miten yhteiskunnan rakenteet toimivat, lisää Borgarsdóttir Sandelin.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen politiikka on aina perustunut inhimillisyyteen ja solidarisuuteen, ja viestimme on selkeä: vastustamme kaikkia rasismin muotoja kaikilla yhteiskunnan tasoilla, joka ikinen päivä.

Tänään järjestetään myös rasismin vastainen mielenosoitus Senaatintorilla Helsingissä.

 

Henriksson: Lisää raiteita pääkaupunkiseudulle on tärkeä ilmastoteko

Hallituksen eilen esittelemä historiallinen lisätalousarvio sisältää huomattavia infrastruktuurihankkeiden muodossa olevia elvytystoimenpiteitä. Yhteensä hallitus panostaa muun muassa 404 miljoonaa euroa uusiin infrahankkeisiin, 30 miljoonaa perusväylänpitoon, 100 miljoonaa julkiseen liikenteeseen ja 18 miljoonaa pyöräteihin.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Tervetulleita panostuksia lapsiin ja nuoriin neljännessä lisätalousarviossa

Hallitus esitteli tiistai-iltana yhteensä 5,5 miljardin euron lisätalousarvion. Lisätalousarvio sisältää myös toimenpidekokonaisuuden, jolla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee juuri lapsiin ja nuoriin kohdistuvista panostuksista.

Lue seuraava artikkeli