Miehillä ja naisilla pitää olla samoja oikeuksia ja mahdollisuuksia muotoilla omaa elämää. On vielä paljon tehtävää ennen, kun yhteiskunta on tasa-arvoinen, muun muassa samapalkkaisuus ja samat ehdot työmarkkinoilla, perhepolitiikka, poliittinen edustus sekä sukupuoleen liittyvä väkivalta. Ketään ei saa syrjiä kielen, etnisen taustan, uskonnon, vakaumuksen, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, vammaisuuden tai iän takia. Perusoikeuksiin kuuluu saada päättää omasta kehostaan, sukupuoli-identiteetistään ja lisääntymisestään.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Eva Biaudet: “On erittäin surullista, että niin pienen kansan oikeudet näyttävät olevan näin vaikea asia suurelle enemmistölle”

Hallitus antoi joulukuussa eduskunnalle esityksen saamelaiskäräjälain muutoksiksi. Esityksen tavoitteena on edistää saamelaisten itsemääräämisoikeuden toteutumista sekä parantaa saamelaisten kieltään ja kulttuuriaan koskevan itsehallinnon ja saamelaiskäräjien toimintaedellytyksiä.

Henriksson ja Westerholm: Tytöillä ja naisilla on oikeus turvallisuuteen kaikkialla!

Tänään 25. marraskuuta vietetään kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä, väkivalta ja väkivallan uhka ovat tyttöjen ja naisten elämässä yleisiä. Suomen ruotsalaiselle kansanpuolueelle ja RKP:n naisjärjestölle on aivan selvää, että työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi on jatkettava määrätietoisesti ja että työtä on tehtävä kaikilla tasoilla. On äärimmäisen tärkeää, että kaikki tuntevat oikeutensa ja että oikeaa apua on saatavilla. Tässä työssä tarvitaan kaikkia.

Rasismi on poistettava

Tämä on ollut täysin poikkeuksellinen poliittinen kesä. Hellittämätön työ on kuitenkin tuottanut tulosta. Välillä toivottomalta tuntunut tilanne on päättynyt siihen, että kaikki hallituksen ministerit tuomitsevat rasismin kaikissa muodoissaan ja lupaavat työskennellä aktiivisesti tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Rasismin ja syrjinnän vastaista työtä tehostetaan, ja se on erittäin tärkeää.

Ministeri Bergqvist: Kaikkien on saatava olla oma itsensä ja tuntea olonsa turvallisesti – myös urheilussa ja nuorisotyössä

Valtioneuvoston tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa käsittely on tänään alkanut eduskunnassa. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist pitää tiedonantoa erittäin selkeänä viestinä siitä, että rasismille ei ole minkäänlaista sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Bergqvistille on ollut tärkeää, että urheilua ja nuorisotyötä käsitellään tiedonannossa

Blomqvist: Perhe- ja työelämän yhdistämisen pitäisi olla helppoa

Vuosittain 19. maaliskuuta vietetään Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää, jota vietetään Canthin syntymäpäivän muistoksi. Canth oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka rikkoi monia lasikattoja 1800-luvun lopulla ja teki merkittävän uran kirjailijana ja toimittajana maassamme. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa tasa-arvon päivänä, että on tärkeää jatkaa aktiivista työtä, jotta saavuttaisimme tasa-arvoisemmat työmarkkinat.