Eduskunnan joululahjarahat jaettiin – Bollstantien risteys Inkoossa, Störsvikin risteyksen suunnittelu ja Överbyntie mukana

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, miten hallituspuolueet ovat päättäneet jakaa eduskunnan niin sanotut joululahjarahat. Rahat jaetaan alueen liikenne- ja kulttuuripanostuksiin.

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, miten hallituspuolueet ovat päättäneet jakaa eduskunnan niin sanotut joululahjarahat. Rahat jaetaan alueen liikenne- ja kulttuuripanostuksiin.

– On hienoa, että hallituspuolueet ovat olleet valmiita panostamaan Länsi-Uudenmaan kehitykseen. Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsenenä on ollut hienoa huomata, miten alueen liikenneturvallisuutta halutaan vahvistaa, Wickström sanoo, joka on ollut mukana neuvottelemassa liikennehankkeista.

Länsi-Uusimaalla rahoitusta saavat seuraavat tiehankkeet:

  • Bollstantie – kantatie 51:n risteys, Inkoo 500 000 euroa. 
  • VT25 liikenneturvallisuuden parantaminen välillä Vanha Rannikkotie -Tammisaarentie (SBA:n risteys), Tammisaari/Raasepori 500 000 euroa. 
  • Störsvikin liittymän suunnittelu, Siuntio 125 000 euroa. 
  • Tievalaistus Siuntion kirkonkylästä kantatielle 51, Siuntio 90 000 euroa. 
  • Överbyntie (2. osan parantaminen), Kirkkonummi 340 000 euroa.

– On upeaa, että Bollstantie, joka on Inkoon tärkein risteys, korjataan. Valtatie 25:n varrella oleva risteys on puolestaan tärkeä Raaseporin elinkeinoelämälle, mutta ennen kaikkea se vahvistaa liikenneturvallisuutta. Nämä risteysalueet on jo useiden vuosien ajan nostettu tärkeiksi painopisteiksi. Neuvottelemamme rahoitus mahdollistaa parannusten toteuttamisen näissä risteyksissä. Liikenneturvallisuuden edistäminen kantatie 51:n ja valtatie 25:n risteyksissä on erittäin tärkeää, Wickström sanoo. 

– Siuntion tievalaistus tulee parantamaan liikenneturvallisuutta. Störsvikin risteyksen lopullisen suunnittelun mahdollistaminen luo edellytykset sille, että risteystä voidaan parantaa, jotta Siuntio voi edetä kehityssuunnitelmissaan. Kirkkonummen Överbyntie on huonossa kunnossa, ja on hyvä, että se korjataan, Wickström sanoo.

Hangon museo, Raaseporin kesäteatteri ja tuleva kulttuurikeskus Inkoossa

Myös monet muut alueen hankkeet saavat rahoitusta, mikä näkyy erityisesti kulttuurialalla. Hangon museo saa 35 000 euron lisäavustuksen, Metsähallituksen omistama Raaseporin kesäteatteri saa 100 000 euroa kesäteatterin kehittämiseen ja Inkoon kulttuurikeskusta ylläpitävä Inkoon kulttuuriyhdistys saa 45 000 euron kehittämisavustuksen. Myös suomenruotsalainen kiertueteatteri Klockriketeatern saa 95 000 euron avustuksen. 

– Länsi-Uusimaa on kulttuurialue. Kulttuuri luo hyvinvointia ja minulle on ollut tärkeää edistää paikallisen kulttuurin merkitystä myös valtakunnan politiikassa. On hienoa, että voimme nyt näillä investoinneilla vahvistaa alueen kulttuurielämää. Raaseporin kesäteatterin osalta summa on niin suuri, että sillä voidaan kunnostaa koko katsomo. Toivon, että tämä vahvistaa Raaseporin kesäteatterin asemaa johtavana ruotsinkielisenä ulkoilmateatterina, Wickström sanoo. 

Muita merkittäviä avustuksia ovat 45 000 euroa Meripelastusyhdistykselle, jonka koulutusyksikkö sijaitsee Bågaskärissä Inkoossa. Myös Nuuksion kansallispuisto saa 200 000 euroa, mikä on Wickströmin mielestä hyvä sijoitus.

Adlercreutz: Hanko-Hyvinkää-radan liikenteen käynnistyminen on työvoitto

VR on tänään ilmoittanut, että Hangon ja Hyvinkään välinen rautatieyhteys on virallisesti avattu.

Lue edellinen artikkeli

Ollikainen: Pohjanmaalle tärkeitä investointeja

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan mietintöön ensi vuoden valtion talousarviosta sisältyy useita Pohjanmaan kannalta tärkeitä hankkeita. Esimerkiksi useat alempaan tieverkkoon kuuluvat tiet eri puolilla Pohjanmaata uudistuvat ensi kesänä.

Lue seuraava artikkeli