Ei lukukausimaksuille!

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) ehdotti julkaisussaan, että hallitus käynnistäisi valmistelutyön korkeakoulujen lukukausimaksuista ja opintotukijärjestelmän uudistamisesta.

Etlan taka-ajatuksena on opintojen ja toiminnan väitetty tehostaminen.

– Etlan esitys on erityisen päätön nyt, kun nimenomaan opiskelijoihin jo kohdistetaan suuria leikkauksia. Kansainväliset tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että suomalainen osaamis- ja koulutustaso on laskussa. Lukukausimaksut eivät ole ratkaisu tähän kehitykseen, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin.

Etla toteaa myös, että Suomessa viime vuosina toteutetut tutkimusta ja koulutusta koskevat julkisen rahoituksen säästöt ovat haitallisia pidemmän ajan tuottavuuskehitykselle, ja että näistä säästäminen on ollut virhe.

– Hallituksen säästötoimenpiteet ovat ehdottomasti epäonnistuneita ja lyhytnäköisiä, mutta opiskelijoiden valjastaminen säästöjen maksajiksi on väärä ratkaisu ongelmalle. Suomi voi kilpailla kansainvälisillä markkinoilla ainoastaan korkealla osaamis- ja koulutustasolla. Tähän tarvitaan tasa-arvoisia koulutusmahdollisuuksia, eikä rajoituksia nuorten menestykseen.

Hallitus ei välitä ennaltaehkäisevästä työstä

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven mukaan hallitus ei välitä ennaltaehkäisevästä työstä ja aliarvioi kuntien tärkeätä roolia ja työtä.

Lue edellinen artikkeli

Återinför uppehållstillstånden på grund av humanitärt skydd

Ordförande för riksdagens människorättsnätverk Eva Biaudet efterlyser en humanare flyktingpolitik.

Lue seuraava artikkeli