Hallitus ei välitä ennaltaehkäisevästä työstä

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven mukaan hallitus ei välitä ennaltaehkäisevästä työstä ja aliarvioi kuntien tärkeätä roolia ja työtä.

Kokoomus ajaa härkäpäisesti valinnanvapautta ja vaativat nyt yhden parhaimmista ennaltaehkäisevistä palveluista, neuvoloiden, tuomista valinnanvapauden ja markkinoiden piiriin.

– Suomessa voidaan olla ylpeitä neuvolajärjestelmästämme, jolla on ollut merkittävä vaikutus lasten ja perheiden hyvinvointiin. Mahdolliset ongelmat on huomattu ajoissa, ennen vaikeuksien kasaantumista. Maamme johtavat asiantuntija varoittavat nyt neuvoloiden yksityistämisestä. Hallituksen on kuunneltava heitä, Rehn-Kivi sanoo.

Kunnat huolehtivat tulevaisuudessa terveyttä edistävästä työstä, mutta kukaan ei tiedä mitä tämä tarkoittaa tai mitkä kannustimet ovat. Samalla kouluterveydenhuolto jää valinnanvapauden ulkopuolelle mutta neuvolat mahdollisesti yksityistetään. Ennaltaehkäisevät hoitoketjut ja palvelut kuntalaisten lähellä pilkotaan ja jaetaan eri toimijoille.

– Nyt on kyllä hallituksella pallo hukassa. Rakenteilla on järjestelmä, jota ei kontrolloi kukaan. Ministeri Risikko perustelee neuvolatoiminnan valinnanvapautta lääkäritarpeella. Missä logiikka, kun kouluterveydenhuollon lääkärit ovat valinnanvapauden ulkopuolella? Neuvolatoiminnan on myös jatkossa oltava kuntien vastuulla ja sosiaali- ja terveydenhuollon integraation tärkeänä lenkkinä. Nyt lapset uhkaavat pudota järjestelmien väliin.

Rakennetaan terveesti, ei halvalla!

Sekä Yle että Helsingin Sanomat ovat viime päivien aikana uutisoineet mittavista kosteusvaurioista ja asuntoihin vuotavasta vedestä Jätkäsaaressa sijaitsevassa Pitsitalossa.

Lue edellinen artikkeli

Ei lukukausimaksuille!

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) ehdotti julkaisussaan, että hallitus käynnistäisi valmistelutyön korkeakoulujen lukukausimaksuista ja opintotukijärjestelmän uudistamisesta.

Lue seuraava artikkeli