Eurooppa ottaa nyt vihapuheesta mittaa

EU:n oikeusministerien loppuviikkoisessa tapaamisessa Zagrebissa Kroatiassa moni EU-jäsenvaltio toi esiin halunsa nousta yhdessä taistoon vihapuhetta vastaan. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, joka edusti kokouksessa Suomea, oli se, joka Suomen EU-puheenjohtajuuden alla nosti esiin oikeusvaltioperiaatteen ja vihapuheen vastaisen taistelun tärkeyden.

– Olen iloinen, että Suomen puheenjohtajuuskauden aikana painottamani asia nyt saa kannatusta EU:n oikeusministereiltä. Toimivalle oikeusvaltiolle asia on äärimmäisen tärkeä. Zagrebin kokouksen jälkeen voimme nyt todeta, että EU:ssa on yhteinen tahtotila löytää yhteisiä ratkaisuja, Henriksson sanoo.  

Henrikssonin mukaan RKP on pitkään sanonut, että vihapuhe ei ole OK. Vihapuhe on kuin virus, joka leviää, ja sitä on vastustettava laajasti. 

– Vihapuhe ei saa rajoittaa demokratiaa. Kaikkien on saatava rauhassa asettua ehdolle vaaleissa ja osallistua päätöksentekoon ilman, vihapuheen kohteeksi joutumista. 

– Emme voi antaa demokratian heikentäjien voittaa. Meidän on toimittava. On korkea aika pysäyttää tämä huolestuttava kehitys, Henriksson sanoo.

Onko HUSilla puhtaat jauhot pussissa?

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) on käynnistänyt Raaseporin sairaalaa koskevan profiilityön. Profiilityö on täydessä vauhdissa ja siitä tulee lisätietoja lähipäivinä.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Mahdollisuus koulunkäyntiin omalla äidinkielellä on äärimmäisen tärkeä!

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) vieraili Salo svenska skolanissa maanantaina 27.1. Vierailullaan Bergqvist tutustui koulun toimintaan ja keskusteli koulun haasteista ja tulevaisuudennäkymistä henkilökunnan kanssa.

Lue seuraava artikkeli