Eva Biaudet haluaa turvata vahvan EU:n

– EU:n on löydettävä uusia yhteisiä ratkaisuja, joilla se kykenee turvaamaan rahoituksen sekä Ukrainalle että vihreää siirtymää varten. RKP kannattaa enemmistöpäätösten lisäämistä vahvan unionin turvaamiseksi, jotta muutamat harvat maat eivät voisi lamauttaa EU:n päätöksentekoa.

Tämän kansanedustaja Eva Biaudet nosti esille tänään keskiviikkona täysistunnossa pidetyssä ajankohtaiskeskustelussa Suomen EU-avaintavoitteista.

Biaudet toteaa, että päästökaupalla on ratkaiseva rooli ilmansaasteiden vähentämisessä, ja että meidän on asetettava kestävä maa- ja metsätalouspolitiikka etusijalle.

-EU:n tulee olla edelläkävijä ilmastoa, ympäristöä ja luonnon monimuotoisuutta koskevissa asioissa. Menestyksemme perustuu koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin sekä sääntöpohjaiseen kaupankäyntijärjestelmään ja korruption kitkemiseen.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Gazan sota kertovat kasvavasta trendistä, jossa sodat ja kriisit pakottavat ihmiset pakenemaan.

– Tarvitsemme inhimillisen ja tehokkaan turvapaikkajärjestelmän, jossa kaikki jäsenvaltiot kantavat vastuunsa yhdenvertaisuutta ja inhimillistä kohtelua koskevien perusarvojemme mukaisesti. Kevään europarlamenttivaalit ovat erityisen tärkeät. Äänestämme rauhan, vakauden ja ihmisoikeuksien puolesta – ja populismia ja protektionismin lisääntymistä vastaan.

Henrik Wickström ottaa kantaa hyvin integroituneiden maahanmuuttajien oikeuksien puolesta

Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen niiden ihmisten tilanteesta, jotka ovat vaarassa joutua karkotetuiksi Suomesta siitä huolimatta, että he ovat integroituneet vahvasti suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lue edellinen artikkeli

Wickström iloinen, kun Inkoon asema avattiin uudelleen junaliikenteelle

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen, että Inkoon asema avattiin tänään (3.4.) uudelleen junaliikenteelle. Ensimmäinen juna lähti tänään klo 20.59 kohti Helsinkiä. Edellisen kerran juna pysähtyi Inkoon asemalla maaliskuussa 2016.

Lue seuraava artikkeli