Porvoosta kotoisin oleva Frida Sigfrids lähtee ehdokkaaksi eurovaaleissa 2024 Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen listalla. Hän on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon Åbo Akademista. Sigfridsillä on laaja kokemus politiikasta. Hän on RKP:n nuorin jäsen sekä Porvoon kaupunginvaltuustossa että Itä-Uudenmaan hyvinvointialuevaltuustossa. Hän toimii myös RKP:n ainoana jäsenenä Uudenmaan liiton hallituksessa. Lisäksi hän työskentelee eduskunnassa niin opetusministeri ja puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin että kansanedustaja Mikko Ollikaisen avustajana. Sigfrids haluaa edistää Euroopan parlamentissa pitkäjänteistä politiikkaa, jossa myös tulevat sukupolvet otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa.
– EU:lla on edessään suuria haasteita tulevalla kaudella sekä ilmaston että turvallisuuden osalta. Ilmastonmuutoksen onnistunut hillitseminen edellyttää kansainvälistä yhteistyötä, jossa otetaan huomioon eri maiden erityispiirteet, ja EU:lla on tässä keskeinen rooli. Samalla elämme tällä hetkellä epävarmempia aikoja kuin pitkään aikaan, kun Euroopan rajojen sisäpuolella on sota. On äärimmäisen tärkeää, että EU jatkaa Ukrainan tukemista, joka taistelee tällä hetkellä koko länsimaailman ja kaikkien niiden arvojen puolesta, joita myös Suomi ja EU edustavat, Sigfrids sanoo.
Sigfridsin mukaan EU tarvitsee lisää parlamentaarikkoja, jotka työskentelevät ihmisoikeuksien ja vapaan liikkuvuuden puolesta EU:ssa. Populistiset äänet ovat myös kasvussa EU:ssa, ja tätä on vastustettava, jotta rajoituksia ja rajoja torjutaan eikä luoda EU:n toimesta.
– Maailman muuttuessa yhä enemmän sisäänpäin kääntyneeksi tarvitsemme poliitikkoja, jotka puolustavat kaikkien ihmisten yhtäläistä arvoa, vapaata liikkuvuutta, joka mahdollistaa kestävän kilpailukyvyn, ja turvallisuuspolitiikkaa, jolla puolustetaan yhtenäistä unionia eikä lisätä maiden välistä polarisaatiota. Siksi olen päättänyt asettua ehdolle Euroopan parlamentin vaaleissa, Sigfrids toteaa.
Sigfrids on aiemmin toiminut Åbo Akademin ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana ja Ruotsalaisen kansanpuolueen nuorisojärjestön RKP-nuorten puheenjohtajana. Siksi hän tuntee myös nuoria ja opiskelijoita koskevat asiat hyvin.
– Erasmus+ -ohjelman rahoitus on varmistettava Euroopan parlamentin seuraavalla vaalikaudella, ja ohjelmaa on edelleen kehitettävä. Vaikka europarlamenttivaaleilla on konkreettinen vaikutus moniin nuoriin ja opiskelijoihin, alle neljännes alle 25-vuotiaista suomalaisista nuorista käytti äänioikeuttaan edellisissä vaaleissa. EU:n haasteiden ratkaisemiseksi nuorten äänestysprosentin on noustava merkittävästi. Haluan kampanjani aikana motivoida erityisesti nuoria äänestämään, Sigfrids sanoo.