Haglund: Älkää tuhotko suhteita Ruotsiin, ministeri Soini!

Ulkoministeri Soinin Ruotsipolitiikka hämmästyttää Rkp:n puheenjohtajaa Carl Haglundia.

Tällä viikolla Soini totesi Suomen ja Ruotsin välisten suhteiden huonontuvan pakolaiskriisin seurauksena. Lisäksi Soini antaa ymmärtää, että Ruotsi avustaa ihmissalakuljettajia ja terroristeja.

– Kun Suomi saa uuden ulkoministerin, tapana on aloittaa kausi rakentamalla hyvät suhteet muihin maihin. Tällöin Ruotsilla on perinteisesti ollut erityisasema lähimpänä naapurimaanamme. Perussuomalainen ulkoministeri Soini on päättänyt tehdä päinvastoin. Kun tilanne Euroopassa on niin kiristynyt kuin se nyt on, Suomen ministerien tulisi rakentaa siltoja. Soini sen sijaan laittaa sillan alle dynamiittia, sanoo Haglund.

Soinin ensimmäinen vierailu ruotsalaisen kollegansa Wallströmin luokse Ruotsiin kesäkuussa osoitti puolestaan minimaalista avoimuutta ja tavoitteellisuuden puutetta. Käytäntönä ovat olleet avoimet keskustelut yhteisten strategisten kysymysten ääressä, sekä hyvien naapuruussuhteiden ylläpito. Myös lehdistöllä on ollut annettu roolinsa näiden tapaamisten valvomisessa. Kaikki tämä jäi toteutumatta ulkoministerin ensimmäisen Ruotsinvierailun yhteydessä.

– Ulkoministerimme suhtautuminen Suomen tärkeintä kauppakumppania ja lähintä länsinaapuria kohtaan on hyvin huolestuttavaa. Mikäli tämä on koko Sipilän hallituksen tukema linja, se ei ole enää vain huolestuttavaa, vaan hälyttävää ja varsin ajattelematonta, Haglund toteaa.

Bevara Y-tåget!

SFP:s riksdagsledamöter och många fler åkte Y-tåget på tisdagsmorgonen för att samla in namn till en namnlista som ska överräckas till trafik- och kommunikationsminister Anne Berner.

Lue edellinen artikkeli

Koulutuksesta leikkaaminen on leikkaamista tulevaisuudesta

Onko hallituksen todellinen päätavoite leikkaamalla vähentää yliopistoja ja ammattikorkeakouluja, kysyy Nylander.

Lue seuraava artikkeli