Maidontuottajat eivät voi yksin maksaa EU:n ulkopolitiikasta!

Muutosehdotukset EU:n budjettiin tulee jättää viimeistään tänään. Ruotsalaisen kansanpuolueen ja ALDE:n europarlamentaarikko Nils Torvalds vaatii, että suomalaisten maidontuottajien, Venäjän tuontikiellosta aiheutuneet tappiot korvataan.

– Suomalaiset ja baltialaiset maidontuottajat ovat kärsineet erityisen paljon Venäjän tuontikiellon seurauksena. Komissio on esittänyt maidontuottajien tukemista, mutta nyt olisi tärkeää kohdistaa tuet erityisesti tuontikiellosta kärsiville tuottajille. Näin siksi, että tuottajat kärsivät nimenomaan ulkopoliittisen päätöksen seurauksista, markkinoiden heilahtelujen lisäksi, sanoo Torvalds.

– On tärkeää, että EU seisoo yhtenäisenä ulkopolitiikkansa takana, mutta silloin myös kustannukset on jaettava tasaisemmin. Pohjoinen Eurooppa ei voi yksinään joutua maksamaan koko EU:n sanktiopäätöksestä. Maatalousvaliokunta on jo antanut tukensa kompensaatiolle, ja nyt teemme työtä sen eteen, että myös budjettivaliokunta hyväksyy asian syyskuun lopulla.

Hallitus tekee valtapolitiikkaa ruotsinkielisten suomalaisten kustannuksella

Hallituksen lupaama kielellisten vaikutusten arviointi puuttuu hallituksen mittavasta sote-uudistuspaketista.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: EU ei saa unohtaa ympäristöä

Tavoitteemme on panostaa 20 % budjetista ympäristöön, ja meidän on pidettävä kiinni siitä tavoitteesta, sanoo Nils Torvalds.

Lue seuraava artikkeli