Hanko-Hyvinkää -radan sähköistys valmistui – nyt on saatava suora junayhteys Helsingin ja Hangon välille

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström iloitsee, että Hanko-Hyvinkää-radan sähköistys on vihdoin valmis. Wickström uskoo, että sähköistys on tärkeää Uudenmaan, mutta myös koko Suomen elinkeinoelämälle. Lisäksi hän näkee mahdollisuuksia kehittää junaliikennettä sähköistetyllä radalla.

-Haluan osoitta suuret kiitokset kaikille Hanko-Hyvinkää-radan sähköistyksen parissa usean vuoden ajan työskennelleille. Nyt se on valmis ja näin ollen radalla nähdään uusia sähköjunia. Toivon, että ensi vuonna nähdään jo ensimmäiset suorat junamatkat Helsingin ja Hangon välillä. Olen keskustellut asiasta aktiivisesti VR:n kanssa ja signaalit ovat olleet lupaavia, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty, Wickström sanoo.

Wickströmillä on myös uutta tietoa pääministeri Orpon hallituksen suunnitelmista investoida rantarataan ja sen kehittämisestä 80 miljoonalla eurolla.

– Rantaradan kehittämistarpeita kartoittavan tarveselvityksen on tarkoitus valmistua tänä vuonna ja se julkaistaan ensi vuoden alussa. Työ on pohjana sille, miten hallitusohjelman investointi käytetään. Toivon, että näillä varoilla voimme tehdä tarvittavat korjaustoimenpiteet, mutta myös kapasiteettia lisäävät toimenpiteet radan varrella. Kapasiteettia voitaisiin lisätä lisäämällä junien kohtaamispaikkoja, Wickström sanoo.

Biaudet: EU:n tulee vahvistaa nopean toiminnan kykyään

Kansanedustaja Eva Biaudet piti tänään ryhmäpuheenvuoron eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta sotilasosaston asettamisesta korkeaan valmiuteen osana Ranskan, Belgian ja Suomen muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2024. Biaudet korosti erityisesti kansainvälisen yhteistyön ja vastuun merkitystä.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Jos menetämme nuorten uskon tulevaisuuteen, menetämme tulevaisuuden

Tiistaina eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin välikysymystä nuorten tulevaisuudesta. Kansanedustaja Henrik Wickström piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheen.

Lue seuraava artikkeli