Biaudet: EU:n tulee vahvistaa nopean toiminnan kykyään

Kansanedustaja Eva Biaudet piti tänään ryhmäpuheenvuoron eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta sotilasosaston asettamisesta korkeaan valmiuteen osana Ranskan, Belgian ja Suomen muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2024. Biaudet korosti erityisesti kansainvälisen yhteistyön ja vastuun merkitystä.

– RKP antaa vahvan tukensa EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittisen ulottuvuuden vahvistamiselle ja siten myös aktiiviselle osallistumiselle EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaan. Yhdymme selonteon näkemykseen, jonka mukaan on tärkeää, että EU on aidosti valmis käyttämään nopean toiminnan kykyään. Tämän vastuun toteuttaminen edellyttää päätöksentekoprosessien uudistamista ja yhteisen rahoituksen lisäämistä.

– Kansainvälinen yhteistyö kehittää myös omaa osaamistamme ja vahvistaa kansainvälistä rooliamme, jotta kriisinhallintaoperaatiot olisivat tehokkaampia ja kohdennetumpia. Suomen tulee esimerkiksi vahvistaa kokonaisvaltaisuutta kriisinhallinnassa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, sanoo Biaudet.

Fossiilivapaa teräs on osa tulevaisuutta – Adlercreutz ja Torvalds tehdasvierailulla Raahessa

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz ja Europarlamentaarikko Nils Torvalds vierailivat SSAB:n terästehtaalla Raahessa maanantaina 13.11. Adlercreutz ja Torvalds tapasivat yhtiön ja tehtaan johtoa, sekä tutustuivat tehtaan työhön sekä tuotantoon.

Lue edellinen artikkeli

Hanko-Hyvinkää -radan sähköistys valmistui – nyt on saatava suora junayhteys Helsingin ja Hangon välille

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström iloitsee, että Hanko-Hyvinkää-radan sähköistys on vihdoin valmis. Wickström uskoo, että sähköistys on tärkeää Uudenmaan, mutta myös koko Suomen elinkeinoelämälle. Lisäksi hän näkee mahdollisuuksia kehittää junaliikennettä sähköistetyllä radalla.

Lue seuraava artikkeli