Helsingin RKP hyväksyi budjettisopimuksen: turvaa palvelut, kasvun sekä taloudellisesti kestävän ja pitkän aikavälin linjan

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kaupunginvaltuustoryhmä hyväksyi kokouksessaan keskiviikkona sopimuksen Helsingin ensi vuoden budjetista kokoomuksen, vihreiden ja sosiaalidemokraattien kanssa.

RKP:n neuvottelijat, ryhmän puheenjohtaja Björn Månsson ja kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala korostavat, että pormestarin budjettiehdotukseen tehdyt lisäykset turvaavat sekä palvelut helsinkiläisille että jatkuvan korkean investointitason, joka edesauttaa kaupungin kasvua. Samanaikaisesti RKP:lle oli tärkeää, että talousarvio on taloudellisesti kestävä ja pitkäaikainen näinä epävarmoina aikoina ja että verot pidetään nykyisellä tasolla.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoon lisättiin 30 miljoonaa, muun muassa terveysasemien palvelujen ja vanhusten palvelujen parantamiseen. Lisäksi sovittiin, että koronaepidemiasta aiheutuvat kustannukset voidaan tarvittaessa rahoittaa ylitysoikeuksilla budjettikehyksen ulkopuolella.

Varhaiskasvatuksen ja koulutuksen sektori saa 22 miljoonaa lisää, jotta voidaan esimerkiksi turvata nykyinen kieliohjelma, jota säästötoimet uhkasivat. Neljän puolueen välinen sopimus varmistaa myös, että esimerkiksi Kottby grundskola saa tarvittavan uuden rakennuksen suunnitellun aikataulun mukaisesti, eikä sitä lykätä muutamalla vuodella pormestarin ehdottamalla tavalla. Lisäksi hyväksyttiin RKP:n ehdotus taata Arbiksen asema ruotsinkielisen vapaan koulutustyön kotina ja kohtaamispaikkana.

Investointibudjettiin lisättiin yhteensä 35 miljoonaa euroa. Koulujen ja päiväkotien kunnostamisen lisäksi metroasemia ja uimahalleja uusitaan ja Pasilan ja Kalasataman välisen raitiotien suunnittelu alkaa.

Biaudet: Turvallisuuspolitiikassa laaja agenda

Suomi korostaa ihmisoikeuksien, oikeusvaltion ja tasa-arvon aktiivista edistämistä. Tätä painotti kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ryhmäpuheessaan eduskunnan keskustelussa ulko- ja turvallisuuspolitiikan selonteosta keskiviikkona.

Lue edellinen artikkeli

Borgarsdóttir Sandelin: Pitkäaikainen ja kestävä asumispolitiikka

Helsingin kaupunginvaltuusto on eilen hyväksynyt asumisen ja siihen liittyvän maankäytön ohjelman (AM-ohjelma). Valtuuston jäsen Silja Borgarsdóttir Sandelin, joka piti RKP:n ryhmäpuheenvuoron, on tyytyväinen ohjelmaan.

Lue seuraava artikkeli