Henkilöstön massasiirroista voi tulla pommi

Mitä hallitus aikoo tehdä turvatakseen henkilöstön hyvinvoinnin maakuntauudistuksessa, kysyi kansanedustaja Rehn-Kivi keskustelussa julkisen talouden suunnitelmasta.

– Suunnitelmassa on monta kohtaa, joista tulisi keskustella. Nämä ovat kysymyksiä, jotka pienillä panostuksilla voivat tuottaa isoja säästöjä, kuten työhyvinvointi, sanoo Rehn-Kivi.

Suomen talous menettää vuosittain jopa 25 miljardia euroa työkyvyttömyyseläkkeiden, sairauspoissaolojen, sairaana työskentelyn ja työtapaturmien takia. Parempi työhyvinvointi säästää miljardeja ja parantaa yksilöiden elämänlaatua.

– Nyt yli 200 000 palkansaajaa vaihtavat työnantajaa maakuntauudistuksen takia, henkilöstö kokee suurta huolta tulevaisuudesta ja tieto puuttuu. Riskinä on, että koko henkilöstösiirto muodostuu taloudelliseksi ja henkiseksi pommiksi.

Henriksson: Sote-soppa on palamassa pohjaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan on erittäin vakavaa, että hallituksen johtavat poliitikot julkisuudessa riitelevät sote-uudistuksesta samalla kun perustuslakivaliokunnan oma sote-käsittely on ratkaisevalla loppusuoralla.

Lue edellinen artikkeli

Täystyrmäys hallituksen sote-mallille

- Perustuslakivaliokunnan lausunto näyttää, että hallituksen sote-malli sai täystyrmäyksen. Se on päivänselvää, vaikka hallitus nyt yrittääkin kaunistella asiaa.

Lue seuraava artikkeli