Täystyrmäys hallituksen sote-mallille

– Perustuslakivaliokunnan lausunto näyttää, että hallituksen sote-malli sai täystyrmäyksen. Se on päivänselvää, vaikka hallitus nyt yrittääkin kaunistella asiaa.

– Voi kysyä onko koskaan aikaisemmin ollut olemassa hallituksen esitystä, joka sisältäisi näin paljon perustuslakiristiriitoja, sanoo RKP:n puheenjohtaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen Anna-Maja Henriksson.

Henrikssonin mukaan hallitus on hyvin tietoisena ongelmista ajanut uudistuksena niin täydellisesti umpikujaan, että se heikentää vakavasti hallituksen uskottavuutta.

– RKP, muu oppositio ja asiantuntijat ovat lukemattomia kertoja varoittaneet hallitusta esityksen ongelmista, mutta turhaan. Hallitus ei ole halunnut kuunnella, vaan on tieten tahtoen juntannut ja jyrännyt uudistusta eteenpäin. On ollut surullista seurata, että näin menetellään itsenäisyytemme ehkä suurimaan hallintouudistuksen yhteydessä.

Henrikssonin vaatii, että kaikki eduskuntapuolueet otetaan mukaan sote-uudistuksen jatkovalmisteluun.

– Nyt olisi mahdollista tehdä hyvä, potilaskeskeinen uudistus, jossa valinnanvapaus toteutetaan fiksusti. Ainoa oikea ja vastuullinen tie eteenpäin on, että kaikki eduskuntapuolueet yhdessä valmistelevat uuden sote-esityksen.

Henkilöstön massasiirroista voi tulla pommi

Mitä hallitus aikoo tehdä turvatakseen henkilöstön hyvinvoinnin maakuntauudistuksessa, kysyi kansanedustaja Rehn-Kivi keskustelussa julkisen talouden suunnitelmasta.

Lue edellinen artikkeli

Nylander: Absurt att tänka sig landskapsval i januari

Riksdagens grundlagsutskott har krävt stora förändringar i vårdreformen angående valfriheten och bolagiseringskravet som regeringen föreslog.

Lue seuraava artikkeli