Henriksson hallituksen lisätuesta maataloudelle

Anna-Maja Henriksson

Hallitus valmistelee kiireellisellä aikataululla toimenpiteitä, joiden avulla voidaan helpottaa Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vuoksi syntynyttä maatalouden kannattavuuskriisiä ja vahvistaa huoltovarmuutta. Kotimaisen elintarviketuotannon tueksi valmistellaan noin 300 miljoonan euron tukipakettia.

– Haluamme turvata kotimaisen ruoan. Maanviljelijä tarvitsee nyt kaiken avun. Nyt on kyse kotimaisesta ruoantuotannosta ja sen turvaamisesta. Olen iloinen, että olemme tänään voineet nopealla aikataululla päättää kotimaisen elintarviketuotannon tukemisesta noin 300 miljoonalla eurolla. Maatalouden tilanne on kriittinen johtuen muun muassa korkeista energiakustannuksista ja markkinasta, joka ei toimi optimaalisella tavalla. Nyt on tärkeää, että huolehdimme maatalouden toimintaedellytyksistä Suomessa, että annamme tulevaisuudenuskoa maanviljelijöille ja että huolehdimme siitä, että kevätkylvöt voidaan aloittaa ajallaan, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

– ​​ On kansallisen edun mukaista, että olemme omavaraisia. Kun viljelijöiden kustannukset ylittävät ennakoidut tulot, julkisen sektorin on reagoitava, jotta meillä on suomalaisia ​​viljelijöitä ja kotimaista ruokaa myös jatkossa. Pohjimmiltaan tässä on kyse suomalaisten turvallisuudesta ja maan huoltovarmuudesta, Anna-Maja Henriksson sanoo.

Oikeusministeri Henriksson on hallituksen varautumisen ministerityöryhmän jäsen, joka tänään piti ensimmäisen virallisen kokouksensa.

 

Anni Dahlén Uudenmaan hyvinvointialueiden RKP:n koordinaattoriksi

Anni Dahlén on aloittanut RKP:n koordinaattorina Uudenmaan hyvinvointialueilla. Dahlén tulee koordinoimaan RKP:n toimintaa maakunnan neljällä hyvinvointialueella: Länsi-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Dahlén on aikaisemmin työskennellyt ministeri Thomas Blomqvistin eduskunta-avustajana.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Jätti-investoinnit Espooseen ja Kirkkonummelle auttavat sekä ilmastoa että vauhdittavat elinkeinoelämää

Microsoft rakentaa pääkaupunkiseudulle datakeskusalueen, joka muodostuu kahdesta erillisestä datakeskuksesta, jotka rakennetaan Espooseen ja Kirkkonummelle. Fortum kierrättää näiden datakeskusten palvelimienjäähdytyksestä syntyvän hukkalämmön kaukolämmöksi pääkaupunkiseudulle. Yritykset tiedottivat yhteistyöstä tänään torstaina. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz iloitsee ainutlaatuisesta yhteishankkeesta.

Lue seuraava artikkeli