Henriksson: Hallitus jatkaa väylämaksujen puolittamista

Hallitus esittää vuoden 2021 talousarviossa muun muassa väylämaksujen puolittamisen jatkoa teollisuuden kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

– Tämä on erittäin tärkeä päätös, joka auttaa Suomen vientiriippuvaista taloutta. Meidän on muistettava, että Suomesta on pitkä matka Keski-Euroopan ja maailman markkinoille ja nykyisen kaltaisessa kriisissä meidän on voitava luoda vientiteollisuudelle edellytyksiä. Jotta yritykset voivat säilyttää mahdollisimman paljon toiminnastaan on meidän nyt ennakkoluulottomasti katsottava kaikkia ehdotuksia, jotka parantavat niiden tilannetta, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– RKP:n eduskuntaryhmä esitteli jo elokuussa useita toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi. Niiden joukossa oli monia toimenpiteitä, jotka parantavat yritysten toimintaedellytyksiä. 

Väylämaksujen puolittaminen tukee Suomen viennille elintärkeitä merikuljetuksia. Alhaisemmat kuljetuskustannukset luovat elvytystä koko elinkeinoelämälle. 

– Tällä päätöksellä haluamme edesauttaa yritysten vakaan, kannustavan ja ennakoitavan toimintaympäristön varmistamisessa. Se on erityisen tärkeää näinä aikoina. Suomessa on oltava yrityksille kilpailukykyinen ympäristö, Henriksson sanoo.

Thomas Blomqvist: Metsitystuki on käytännön ilmastotyö

Hallitus päätti tänään, hallitusohjelman ja hallituksen alkuvuodesta pidetyn Vuosaaren ilmastokokouksen päätösten mukaisesti, väliaikaisesta metsitystuesta. Metsitystuella lisätään hiilensidontaa ja pyritään siten hillitsemään ilmastonmuutosta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Poikkeuksellinen budjetti poikkeuksellisessa tilanteessa

– Meidän tehtävämme on nyt pitää epidemia kurissa samalla kun huolehdimme siitä, että mahdollisimman monella suomalaisella on huomenna töitä. Näin sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz (RKP) ryhmäpuheessaan eduskunnan budjettikeskustelussa keskiviikkona.

Lue seuraava artikkeli