Henriksson juhlapuheessa: Kaatuneiden, veteraanien ja vanhempien sukupolvien perintö velvoittaa

Oikeusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson piti tänään juhlapuheen Kaatuneiden Omaisten Liitto ry:n valtakunnallisissa Hengellisillä ja Kulttuuripäivillä Kokkolan Kaupungintalolla. Henriksson korosti puheessaan, että kaatuneiden, veteraanien ja vanhempien sukupolvien perintö velvoittaa.

– Vanhempamme ja isovanhempamme ovat omalla kovalla työllään rakentaneet Suomesta hyvinvointiyhteiskunnan, jonka veroisia maailmassa ei ole monta. Kaikilla on oikeus koulutukseen, joka edelleenkin on yksi maailmaan parhaista. Heikommasta pidetään huolta, vakavaan sairauteen sairastunut saa huipputason lääketieteellistä hoitoa.

Rauha, vapaus ja demokratia eivät ole itsestäänselvyyksiä, eivätkä ole koskaan olleetkaan. On tärkeää, että nykypäivän nuoret ja nykypäivän päättäjät ymmärtävät, miten arvokkaista peruselementeistä on kyse, ja että he ymmärtävät, että niitä on suojeltava ja että niistä on huolehdittava joka päivä, Henriksson sanoi.

Juhlapuheessaan Henriksson korosti myös, että meidän sukupolviemme on syytä pitää mielessä sodan kallis hinta, raskas taakka ja syvät haavat. Meidän tulee jatkossakin kertoa tuleville sukupolville, millaiset olosuhteet olivat sodan aikana ja millaisia uhrauksia maamme ja kansamme puolesta tehtiin. Erityisesti tällaisena ulkopoliittisesti myrskyisenä aikana on tärkeää muistaa maamme historiaa. Henriksson tuomitsi puheessaan Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa ja korosti Nato-jäsenyyden olevan Suomelle paras ratkaisu.

– Siviilejä, lapsia, naisia ja miehiä pommitetaan ja heidät pakotetaan pakenemaan kotimaastaan. Ihmisiä haavoittuu ja kuolee. Erityisesti naiset ja tytöt joutuvat järjestelmällisen ja hirvittävän seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Tämä humanitaarinen katastrofi on Venäjän ja vain Venäjän vastuulla.  Sotarikolliset on saatettava oikeuden eteen ja syylliset on rangaistava. Uhrit ja heidän perheensä tarvitsevat tukea ja apua nyt sekä tulevaisuudessa. Me suomalaiset tiedämme omasta takaa sodan kauhut, ja otamme lämmöllä vastaan kaikki ukrainalaiset pakolaiset, jotka tänne saapuvat, Henriksson sanoi puheessaan.

Henriksson avajaispuheessaan Vaasan H-talossa: Ihmisten tarpeet asetetaan etusijalle

SFP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson puhui aiemmin tänään H-talon avajaisissa. H-talo on Vaasan keskussairaalan alueella sijaitseva uudisrakennus, jossa sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut ovat saman katon alla.

Lue edellinen artikkeli

Laura Ollila nimitetty ministeri Blomqvistin erityisavustajaksi

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on kutsunut valtiotieteiden maisteri Laura Ollilan erityisavustajaksi. Ollila on kotoisin Porvoosta ja on viimeksi työskennellyt projektipäällikkönä Talous ja nuoret TATissa, jossa hän on vastannut ruotsinkielisten palveluiden kehittämisestä ja ruotsinkielisestä viestinnästä. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluetoimistolla poliittisena asiantuntijana sekä Mikaela Nylanderin ja Veronica Rehn-Kiven eduskunta-avustajana.

Lue seuraava artikkeli