Henriksson kannattaa Lundbergia Pohjoismaiden neuvoston presidentiksi

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta valitsi tänään Britt Lundbergin Pohjoismaiden neuvoston presidenttiehdokkaaksi.

Lundberg on Ahvenanmaan maakuntapäivien jäsen ja toimi vuosina 2011-2015 maakuntapäivien puhemiehenä. Hän on Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän puheenjohtaja ja hänellä on pitkä kokemus pohjoismaisesta yhteistyöstä.

– Iloitsen että saan olla mukana ehdottamassa Britt Lundbergia Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajaksi. Hänellä on vankka kokemus pohjoismaisesta yhteystyöstä ja tarvittavat ominaisuudet johtamaan Pohjoismaiden Neuvostoa menestyksekkäästi, sanoo Anna-Maja Henriksson, kansanedustaja ja RKP:n puheenjohtaja sekä Pohjoismaiden neuvoston jäsen.

– Uudet luovat ajatukset, jotka kehittävät ja vievät pohjoismaista yhteistyötä eteenpäin ovat keskeisiä Pohjoismaiselle neuvostolle. Tiedän, että Britt jakaa ajatukseni siitä, että Pohjoismainen neuvosto pystyy vielä parempaan. Ajatus pohjoismaisesta kansalaisuudesta, jonka Keskiryhmä on nostanut esille, on innovatiivinen esimerkki kysymyksestä, joka kosketta kaikkia Pohjoismaiden kansalaisia, ja jota pitäisi edelleen kehittää.

Suomi toimii vuonna 2017 Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajamaana. Uuden presidentin valinta tehdään Pohjoismaiden neuvoston istunnossa viikolla 44. Pohjoismaiden neuvosto koostuu parlamentaarikoista kaikista viidestä pohjoismaasta sekä Färsaarten, Ahvenenmaan ja Grönlannin itsehallintoalueilta.

– Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajuus vuorottelee perinteisesti Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin välillä, mutta mielestäni toisi lisäarvoa, mikäli myös itsehallintoalueiden edustajia olisi keskeisillä paikoilla. On tärkeätä, että pystymme olemaan yksimielisiä esittäessämme Lundbergia. Ahvenanmaalaisen puheenjohtajuus Pohjoismaisessa Yhteistyössä vahvistaa Suomen ja Ahvenanmaan välistä suhdetta entisestään.

Wallin tarjoaa hallitukselle ratkaisuja

Hallituksen työllistämispaketti tarjoaa toki valopilkkuja mutta ei ole läheskään riittävä saavuttamaan niitä odotuksia, jotka hallitus itse paketille on luonut.

Lue edellinen artikkeli

Nuoret työmarkkinoille minijobs-mallin avulla

Viime viikolla Sipilän hallitus esitteli valtion talousarvioesityksensä vuodelle 2017. Odotukset työllisyystoimenpiteistä olivat korkealla, mutta valitettavasti niitä ei lunastettu.

Lue seuraava artikkeli