Henriksson: Porvoon synnytyssairaala otettava taas käyttöön

Uutinen Helsingin Kätilöopiston synnytystoiminnan lakkauttamisesta herättää monia kysymyksiä.

HUS:n mukaan sisäilmaongelmat ovat olleet tiedossa pidemmän aikaa ja monia eri toimenpiteitä on tehty tilanteen selvittämiseksi. Ongelmien laajuus selvisi kuitenkin vasta nyt.

– Miksi Porvoon synnytyssairaalan sulkeminen ajettiin väkisin läpi, jos Kätilöopiston ongelmat ovat olleet tiedossa jo pidemmän aikaa? Eikö ollut mitään varasuunnitelmaa? Tämä osoittaa, että myös suuret yksiköt ovat haavoittuvaisia, puhumattakaan puuteista HUS:n sisäisessä viestinnässä, sanoi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson Uudenmaan RKP:n piirikokouksessa tänään.

Henriksson totesi, että nyt olisi oiva hetki taas avata Porvoon synnytyssairaala. Se ratkaisisi helposti osan ongelmista. Pidempiaikainen ratkaisu voisi olla avata myös Raaseporin kesäkuussa 2010 suljettu synnytyssairaala.

– Jos Porvoossa on voinut synnyttää vielä viisi kuukautta sitten, voi toiminnan kyllä järjestää uudelleen siten, että siellä aika nopealla aikataululla voisi taas alkaa synnyttää. Kaikkien munien laittaminen samaan koriin sulkemalla pienet synnytyssairaalat on ollut hyvin ajattelematonta.

Adlercreutz ehdolla jatkokaudelle

Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutz on ehdolla jatkokaudelle kesäkuun puoluekokouksessa.

Lue edellinen artikkeli

Resolution från SFP i Nylands kretsmöte den 27.4.2017

Resolution antagen på SFP i Nylands kretsmöte i Ingå 27.4.

Lue seuraava artikkeli