Henriksson: Suuren luokan läpimurto!

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee Johnson Mattheyn ja Suomen Malmijalostuksen päätöksestä sijoittautua Vaasaan. Suomen akkustrategian toimet ja Suomen Malmijalostus Oy:n pääomittaminen tuottavat tulosta ja johtavat akkuklusterin rakentamiseen Vaasaan.

– Suomesta on tietoisten poliittisten valintojen seurauksena tullut houkutteleva maa investoida erityisesti uusiin teknologioihin. Tämä näkyy Johnson Mattheysin valinnassa investoida Suomeen. Siitä meidän on syytä iloita. Investointi myötävaikuttaa tulevaisuusalan uusien työpaikkojen syntymisen ja tuo myös mukanaan uutta osaamista. 

– Investointi vahvistaa Vaasan seutua ja Pohjanmaata sekä koko Suomea tällä alalla. Suuret investoinnit tuovat aina mukanaan positiivisia vaikutuksia muille yrityksille ja koko alueelle. Tämän kaltaisilla tulevaisuusinvestoinneilla vahvistamme kestävää kasvua ja rakennamme hyvinvointiyhteiskuntamme perustaa. 

Suomen Malmijalostus Oy on 19.4.2021 julkistanut suunnittelevansa investointia Vaasaan suunniteltuun katodimateriaalitehtaaseen. Kumppanina ja tehdasinvestoinnin vetäjänä toimii brittiläinen pörssiyhtiö Johnson Matthey.

Blomqvist: Hyvä että luontoarvoja ja metsästystä turvataan osassa Uudenmaan suojelualueita

- Olen iloinen päätöksestä perustaa uusia suojelualueita Uudellamaalle ja siitä, että luontoarvoja turvataan rajoittamatta metsästysmahdollisuuksia täysin, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tas-arvon ministeri. Suojelualueita perustamalla edistämme arvokkaita uusmaalaisia luontoarvoja samalla tiedostaen metsästyksen tärkeän roolin liikenneturvallisuuden, luonnon monimuotoisuuden sekä virkistyksen kannalta. Valtioneuvosto on tänään päättänyt perustaa 29 luonnonsuojelualuetta valtion maille Uudellamaalla. Kokonaispinta-ala on 5 883 hehtaaria, josta 5 099 hehtaaria maa-alueita ja 784 hehtaaria vesialueita. Ympäristöministeriön asetuksella suojellaan tämän lisäksi 2 300 hehtaaria.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin RKP tähtää kuntavaaleihin täydellä ehdokaslistalla

Helsingin RKP:n piirihallitus nimesi huhtikuun kokouksessaan viimeiset kuntavaaliehdokkaansa.

Lue seuraava artikkeli