Henriksson: Uskottava puolustus on tärkeää

Tänään kansallisena veteraanipäivänä on kulunut 75 vuotta Lapin sodan päättymisestä. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painottaa, ettei koskaan saa unohtaa veteraanien panosta vapaan Suomen puolesta. Hän korostaa myös Suomen uskottavan puolustuksen tärkeyttä.

– Etenkin nyt veteraanipäivänä on hyvä muistaa, että on edelleen välttämätöntä korvata Hornet-hävittäjämme ja tehdä suunnitellut hankintapäätökset nykyisen hallituskauden aikana. Hornet-koneiden suorituskyky on korvattava täysimääräisesti. Siitä emme voi tinkiä, Henriksson sanoo. 

– Samalla on selvää, että nykyisillä poikkeuksellisilla ajoilla on valtava vaikutus valtiontalouteen ja maan talouteen.  Koronapandemia vaikuttaa koko maailman talouteen, ja me tarvitsemme lisää yhteistyötä EU:n sisällä ja kansainvälisillä areenoilla. Suomen kaltaiselle pienelle vientiriippuvaiselle maalle tämä on erityisen tärkeää.

Helsingin RKP: Helsingin kaupunki tarvitsee parempaa ohjausta

Helsingin kaupungin tarkastuslautakunta on julkaissut vuosittaisen arviointikertomuksensa. Kertomusta ei ole vielä käsitelty kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa, mutta RKP:n jäsen tarkastuslautakunnassa Paul Taimitarha haluaa nostaa esiin pari asiaa raportista: kaupungin uuden johtamisjärjestelmän joka otettiin käyttöön tällä kaudella ja kysymys siitä, kuinka isot infrahankkeet ja katutyöt toteutetaan.

Lue edellinen artikkeli

Tuomas Raatikainen Jyväskylän RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

Jyväskylän RKP nimesi vuosikokouksessaan ensimmäisen kuntavaaliehdokkaansa Tuomas Raatikainen, 24 vuotias yhteiskuntatieteiden opiskelija.

Lue seuraava artikkeli