Hyvä, että kieltenopetusta aikaistetaan

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ilmoitti hiljattain aikovansa panostaa 100 miljoonaa euroa kieltenopetuksen aikaistamiseen. RKP:n kansanedustaja Mikaela Nylander pitää ministerin esitystä tervetulleena.

– Lapset oppivat parhaiten nuorina. Siksi on järkevää aloittaa kielten opiskelu jo ensimmäiseltä luokalta, ja jopa aikaisemmin. Monissa kunnissa kielillä leikitään jo päiväkodissa. Sitä RKP on kannattanut jo pitkään, Nylander sanoo.

Esimerkkejä onnistuneesta kieltenopetuksesta ensimmäisellä luokalla löytyy jo, ja monet ruotsinkieliset koulut suunnittelevat suomen opettamista ykköseltä. Nylanderin mukaan se on järkevämpi tapa opettaa kieliä kuin Perussuomalaisten esitys rajoittaa kieltenopetusta.

– Esimerkiksi Kauniaisista saamamme kokemukset osoittavat erittäin positiivisia tuloksia. Nyt suomenkielisten kuntien ja koulujen tulisi vain tehdä samoin.

– Pakollisen toisen kotimaisen kielen kirjoitusten poistaminen johti siihen, että yhä harvempi lapsi lukee mitään kieliä. Se tuskin oli tarkoitus. Siksi tämä uusi esitys on erittäin hyvä lastemme kielitaidolle.

Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustettava kaikilla tasoilla

Hallituksen puolivalmis esitys sote-uudistukseksi suunnittelee sosiaalihuollon siirtoa kunnista maakuntiin. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa ennaltaehkäisevän työn turvaamisen tärkeyttä sote-uudistuksen yhteydessä.

Lue edellinen artikkeli

Työmarkkinoita uudistettava inhimillisesti

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa ihnimillisten toimenpiteiden tärkeyttä työmarkkinoita uudistaessa

Lue seuraava artikkeli