Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustettava kaikilla tasoilla

Hallituksen puolivalmis esitys sote-uudistukseksi suunnittelee sosiaalihuollon siirtoa kunnista maakuntiin. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa ennaltaehkäisevän työn turvaamisen tärkeyttä sote-uudistuksen yhteydessä.

– Naisiin kohdistuvan väkivallan ennaltaehkäisyä on tehtävä monitasoisesti. Kaikkien kuntien on nyt luotava ohjelmat naisiin kohdistuvan väkivallan ennaltaehkäisemiseksi, Henriksson sanoo.

Turvallisemman yhteiskunnan puolesta tehtävä työ vaatii myös poliittista tahtoa resurssien jakamisessa. RKP tekee työtä uusien turvakotipaikkojen luomiseksi ja raiskauksen uhrien kriisikeskusten resurssien puolesta. Puolue lisäsi vaihtoehtoisessa budjettiesityksessään varoja tälle työlle.

– Silti aikainen puuttuminen ongelmiin, on se, mihin tulisi keskittyä väkivallan vähentämiseksi. Niin ennaltaehkäisevää työtä, perhetyötä kuin yhteistyötä päivähoidon ja koulujen välillä tarvitaan, jotta tämä onnistuisi.

Henriksson kysyy miten nämä asiat paranevat siirtämällä sosiaalihuolto maakuntiin, kun kunnilla edelleen on vastuu ennaltaehkäisystä ja terveyden edistämisestä.

– Samalla meillä on hallitus, joka esityksessään uudeksi alkoholilaiksi myöntää, että laki tulee lisäämään perheväkivaltaa. Herää kysymys, mitä hallitus haluaa priorisoida?

Äventyra inte ungdomarnas framtid

Det är skäl för regeringen att tänka om och göra upp en ordentlig plan för hur vår yrkesutbildning ska se ut i framtiden.

Lue edellinen artikkeli

Hyvä, että kieltenopetusta aikaistetaan

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ilmoitti hiljattain aikovansa panostaa 100 miljoonaa euroa kieltenopetuksen aikaistamiseen. RKP:n kansanedustaja Mikaela Nylander pitää ministerin esitystä tervetulleena.

Lue seuraava artikkeli