Hyvinvointialueen RKP-valtuustoryhmän aamupäivätilaisuus tarjosi tietoa, toivoa ja realismia

RKP:n aluevaltuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella järjesti ensimmäisen asukkaille suunnatun infotilaisuutensa lauantaina 15. lokakuuta Paraisilla. Aluevaltuustoryhmälle on tärkeää ylläpitää kontakteja asukkaisiin koko alueella, herättää keskustelua sekä pyrkiä vastaamaan asukkaita mietityttäviin kysymyksiin koskien hyvinvointialuetta.

Informatiiviseen aamupäivän puhujiksi oli kutsuttu sosiaali- ja terveysjohtaja Miia Lindström Paraisten kaupungista, kansanedustaja Sandra Bergqvist sekä hyvinvointialueen ruotsinkielisten palveluiden koordinaattori Wiveka Kauppila. Kaikki puhujat antoivat oman näkemyksensä koskien työtä uuden hyvinvointialueen parissa, sen edellytyksistä sekä valmisteluista.

Keskusteluun nousi etenkin uuden hyvinvointialueen aiheuttamat muutokset palveluihin. Muutoksia on vaikea arvioida etukäteen, sillä hyvinvointialueen palvelustrategiaa työstetään vasta vuoden 2023 aikana. Mahdolliset suuremmat muutokset palveluverkkoon eivät siis ole ajankohtaisia vielä ensi vuoden aikana, vaan vasta myöhemmin tulevaisuudessa.

RKP:n aluevaltuustoryhmä haluaa kuitenkin painottaa, että muutoksia on tehtävä, mutta että tämän ei tarvitse merkitä huononemista. ”En esimerkiksi usko, että olemme hyödyntäneet kaikki kehittyvän teknologian tarjoamat mahdollisuudet”, hallituksen jäsen Niklas Guseff sanoi esitelmänsä aikana. Aluevaltuustoryhmä haluaa tehdä vastuullista politiikkaa ja antaa realistisen kuvan hyvinvointialueella tehtävästä työstä.

”Yksilön kannalta on tärkeää, että hoitoa saa silloin, kun sitä tarvitsee. Kielellä on erityinen merkitys hoitokontaktissa, sillä osallistavan ja hyvän hoidon kannalta on tärkeää sekä ymmärtää että tulla ymmärretyksi”, aluevaltuustoryhmän varapuheenjohtaja Regina Koskinen sanoi.

Aluevaltuustoryhmä tulee järjestämään lisää kaikille avoimia infotilaisuuksia Varsinais-Suomessa talven ja kevään aikana.

RKP:n aluevaltuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella

Lisätietoja:
Regina Koskinen, puh. 040 578 9098

Nylander: Sairaaloiden lakkauttamisella voi uhkailla vain kerran

Kun HUSin omistajat, eli neljä hyvinvointialuetta ja Helsingin kaupunki, viime perjantaina kokoontuivat neuvottelemaan omistajien maksuosuuksista HUSin alijäämän kattamiseksi, oli selvää, ettei yksikään omistaja ollut halukas hyväksymään ehdotusta palveluverkon rajuista siinä muodossa, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Mikaela Nylander sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds taas kärjessä

Joka vuosi esitetään selvitys siitä, kenellä on mitäkin vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa. Tänä vuonna Nils Torvalds (RKP/Renew) on jälleen kärkisijoilla, mutta samalla on tärkeää olla hieman varovainen tällaisten tilastojen kanssa. Tutkimus antaa likimääräisen arvion, mutta se ei ole absoluuttinen totuus.

Lue seuraava artikkeli