Karin Cederlöf pyrkii Uudenmaan RKP:n johtoon

Espoolainen valtuutettu ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettu Karin Cederlöf on ehdolla RKP:n Uudenmaan piirin seuraavaksi puheenjohtajaksi. Piirikokous valitsee uuden puheenjohtajan huhtikuussa. 

Karin Cederlöf uskoo, että puolueella on hyvät mahdollisuudet kasvattaa kannatustaan Uudellamaalla. Cederlöf haluaa työskennellä piirin profiilin nostamiseksi ja uusien ihmisten houkuttelemiseksi mukaan toimintaan. 

– Haluan työskennellä sen eteen, että piiri toimisi aidosti kahdella kielellä: meillä on mahdollisuus tavoittaa huomattavasti enemmän suomenkielisiä äänestäjiä. Kielipuolueleimasta on lopullisesti päästävä eroon, Cederlöf toteaa.

Puolueen nykyinen tilanne ja kannatuksen lasku mielipidemittauksissa huolestuttavat häntä. Cederlöf uskoo, että puolueella olisi paljon annettavaa yleisliberaalina, keskusta-oikeistolaisena puolueena.

– Meidän on pystyttävä käymään avointa ja kriittistä vuoropuhelua puolueen sisällä. Juuri nyt vallitsee epävarmuutta, kun ei ole tietoa siitä, miten puoluetta johdetaan tulevan kesän ja syksyn aikana. Tulevaisuudesta olisi tärkeää saada selkeä näkymä, Cederlöf toteaa.

Cederlöf pitää tärkeänä, että piiri aloittaa valmistautumisen kuntavaaleihin ja hyvinvointialuevaaleihin, jotka pidetään vuonna 2025. Cederlöf uskoo, että RKP:llä on kaikki edellytykset nostaa kannatustaan ensi vuoden vaaleissa. Tämä olisi myös hänen henkilökohtainen tavoitteensa piirin puheenjohtajana.

Cederlöf on koulutukseltaan juristi ja työskentelee ministeriön virkamiehenä. Hän on ollut valtuutettuna Espoossa vuodesta 2021 ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella vuodesta 2022. Cederlöf on myös HUS yhtymähallituksen jäsen.

 

Lisätietoja:

Karin Cederlöf
karin@karincederlof.fi
0504949780

Lönnfors ei jatka Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana

Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors ei jatka piirin puheenjohtajana. Lönnfors valittiin puheenjohtajaksi keväällä 2021. Hän johti piiriä Suomen ensimmäisissä hyvinvointialuevaaleissa 2022 ja eduskuntavaaleissa 2023. Hänen johdollaan myös piirin toiminta- ja kokouskulttuuria muutettiin koronapandemian jälkeen.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Lohjan synnytysosaston pitkä kesäsulku ei ole perusteltu

RKP:n kansanedustaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen jäsen Henrik Wickström ei pidä tarkoituksenmukaisena sitä, että Lohjan synnytysosasto suljetaan 17.6-8.9.2024 välisellä ajalla. HUS tiedotti asiasta tänään. Syy tähän on henkilöstöpula. Wickström suhtautuu päätökseen kriittisesti.

Lue seuraava artikkeli