Lönnfors ei jatka Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana

Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors ei jatka piirin puheenjohtajana. Lönnfors valittiin puheenjohtajaksi keväällä 2021. Hän johti piiriä Suomen ensimmäisissä hyvinvointialuevaaleissa 2022 ja eduskuntavaaleissa 2023. Hänen johdollaan myös piirin toiminta- ja kokouskulttuuria muutettiin koronapandemian jälkeen.

– Huolellisen harkinnan jälkeen olen päätynyt siihen, etten asetu piirin kokouksessa uudelleen ehdolle. Jätän puheenjohtajuuden kiitollisin mielin ja halulla jatkaa työtä Uudenmaan piirin hyväksi. Tärkein syy päätökseeni on se, että haluan ensisijaisesti olla läsnä kolmen poikani arjessa heidän ollessa vielä lapsia, Lönnfors sanoo. 

Edessä ovat EU-vaalit kesäkuussa 2024 ja ensimmäiset yhteiset kunta- ja hyvinvointialuevaalit keväällä 2025. 

– Kolme vuotta puheenjohtajana ovat olleet antoisia, mutta kun kunta- ja hyvinvointialuevaaleihin on enää vuosi aikaa, on sopiva aika luovuttaa viestikapula eteenpäin, Lönnfors sanoo. 

Uudenmaan RKP valitsee uuden puheenjohtajan ja piirihallituksen piirikokouksessa 13.4.2024.

Andersson välikysymyksestä koskien työmarkkinauudistuksia:

Tulevaisuuden pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta edellyttää sitä, että on myös täällä Suomessa olisi pohjoismaiset työmarkkinat

Lue edellinen artikkeli

Karin Cederlöf pyrkii Uudenmaan RKP:n johtoon

Espoolainen valtuutettu ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettu Karin Cederlöf on ehdolla RKP:n Uudenmaan piirin seuraavaksi puheenjohtajaksi. Piirikokous valitsee uuden puheenjohtajan huhtikuussa. 

Lue seuraava artikkeli