Kaupunginvaltuutettu ja yrittäjä Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa 9.6.2024.

von Nandelstadh on RKP:n ensimmäinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Pirkanmaan Sastamalassa. Hänellä on pitkä kokemus yrittäjänä eri aloilla ja tällä hetkellä hän hoitaa Vanhakylän kartanoa Sastamalassa, jossa toimii muun muassa mehustamo. von Nandelstadh on syntynyt ja kasvanut Helsingissä ja hän on myös aktiivinen toimija kolmannella sektorilla.

von Nandelstadh lähtee nyt ehdolle europarlamenttivaaleissa edellisten eduskuntavaalien jälkeen, joissa hän oli osaltaan vaikuttamassa RKP:n historian parhaaseen eduskuntavaalitulokseen Pirkanmaalla.

− Päätökseni asettua ehdolle europarlamenttivaaleissa perustuu edellisten eduskuntavaalien menestykseen. Haluan olla mukana tuomassa esiin RKP:n oikeistoliberaalia politiikkaa myös eurooppalaisella tasolla, von Nandelstadh sanoo. 

von Nandelstadhin keskeisiä teemoja ovat eurooppalaisen kilpailukyvyn vahvistaminen ja uuden yritystoiminnan aloittamisen edellytysten parantaminen.

− Haluan työskennellä sen puolesta, että Suomi ja Pirkanmaa olisivat houkuttelevia investointikohteita. Haluan nähdä enemmän uusia yrityksiä ja työpaikkoja, jotka ovat hyvinvointimme perusta. Tämä vaatii proaktiivista politiikkaa EU-tasolla, von Nandelstadh sanoo. 

− Haluan myös toimia Suomen ja Pirkanmaan edunvalvojana. Nämä kysymykset eivät ratkea itsestään, vaan tarvitaan vahtikoira joka reagoi ja toimii.

von Nandelstadh korostaa myös yhtenäisen Euroopan merkitystä näinä turvallisuuspoliittisesti epävarmoina aikoina, joita elämme.

− EU on rauhanprojekti ja sen tärkein tehtävä on työskennellä rauhan puolesta Euroopassa. Tämä onnistuu yhtenäisen ja vahvan EU:n avulla. Seuraavat vuodet ovat äärimmäisen tärkeitä Suomelle ja koko Euroopan turvallisuusympäristölle, von Nandelstadh sanoo.

Wickström: Junaliikenne käynnistyy Inkoon asemalla 3.4

VR:n kevään juna-aikataulut julkaistiin tänään. Samalla varmistui, että ensimmäinen juna sitten kevään 2016 pysähtyy Inkoon asemalla 3.4. VR liikennöi kolmesti viikossa suoralla junavuorolla Helsingin ja Hangon välillä. Nämä liikennöintipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Liput ja tarkat aikataulut näkee osoitteessa vr.fi.

Lue edellinen artikkeli

Anna-Maja Henriksson: Takaisin maailman kärkeen koulutuksessa

Yksi tärkeimmistä asioista Suomen tulevaisuuden kannalta on, että jatkamme panostamista lasten ja nuorten hyvään koulutukseen. PISA-tulokset julkaistaan kolmen vuoden välein, ja julkaisupäivää odotetaan aina jännityksellä koulutuspiireissä. Miten maamme on pärjännyt? Mihin sijoitumme kansainvälisessä vertailussa?

Lue seuraava artikkeli