Wickström: Junaliikenne käynnistyy Inkoon asemalla 3.4

VR:n kevään juna-aikataulut julkaistiin tänään. Samalla varmistui, että ensimmäinen juna sitten kevään 2016 pysähtyy Inkoon asemalla 3.4. VR liikennöi kolmesti viikossa suoralla junavuorolla Helsingin ja Hangon välillä. Nämä liikennöintipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Liput ja tarkat aikataulut näkee osoitteessa vr.fi.

Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström on iloinen siitä, että Inkoon asema avataan jälleen junaliikenteelle. Hän ei kuitenkaan katso, että tämä avaus vaikuttaa merkittävästi Inkoon joukkoliikennekäyttäjiin. Hän näkee tämän kuitenkin positiivisena avauksena tulevaisuutta silmällä pitäen. 

– Tämä avaa Inkoolle mahdollisuuden miettiä tulevaisuutta. Asemamme sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta junat kehittyvät etätyöystävällisempään suuntaan, mikä voi tehdä junayhteydestä kiinnostavan Inkoon tulevaisuutta silmällä pitäen. Juna-aseman avautuminen tuo toki positiivista näkyvyyttä kunnalle, mikä on hyvä asia. Päivitämme tällä hetkellä Inkoossa joukkoliikenneohjelmaa, jossa otetaan rata-kuvioihin laajemmin kantaa. Inkoo pääsee jälleen mukaan VR:n lippujärjestelmään, mikä on hyvä asia, sanoo Wickström.  

Wickström toteaa, että jotenkin tätä tullaan juhlistamaan.  

– Toivon toki, että näitä vuoroja käytetään. Meidän tulee myös selvittää mahdollisuus hankkia syöttöliikennettä keskustasta näihin vuoroihin. Ja toki jollain tavalla tulemme huomioimaan ja juhlistamaan sitä, että asema on jälleen auki, sanoo Wickström.

Niclas Sjöskog ehdolle EU-vaaleissa

Niclas Sjöskog, Pedersöre, asettuu ehdolle EU-vaaleissa. Sjöskogilla on takanaan pitkä ura edunvalvonnassa ja poliittisissa tehtävissä. Hän toimii tällä hetkellä Pedersören kunnanvaltuuston puheenjohtajana, Pohjanmaan ruotsinkielinen tuottajajärjestö ÖSP:n (Österbottens svenska producentförbund r.f.) varapuheenjohtajana ja Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto SLC:n (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f.) valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Sjöskog oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Kaupunginvaltuutettu ja yrittäjä Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa 9.6.2024.

Lue seuraava artikkeli