Maatalous tarvitsee oman ministerin

Mikäli hallitus ministerikierrätyksensä yhteydessä aikoo kasvattaa ministerien määrää, on syytä tarkastella maatalousministerin roolia.

Näin sanoo kansanedustaja Mats Nylund (r), joka tiistaina pitää Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron maatalouden välikysymyskeskustelussa.

– Suomen maatalous on pahimmassa kriisissään sitten EU:hun liittymisen. Maamme tarvitsee ministerin, joka pystyy laittamaan koko panoksensa maataloutemme kehittämiseen siten, että kotimainen ruokatuotantomme pääsee kriisin yli.

Nykyään ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) vastaa paitsi maa- ja metsätalousasioista, myös asunto- ja ympäristökokonaisuudesta. Viime hallituksessa kolme eri ministeriä vastasi niistä asioista, joita Tiilikainen nyt hoitaa yksinään.

– Tiedän, että maataloudelle on valmisteltu kriisipakettia, mutta miksi hallitus ei saa tehtyä siitä päätöstä? Hallitus teki perustavanlaatuisen virheen jättäessään maatalouden määrärahat pois vuoden toisesta lisätalousarviosta. Toimikaa nyt, ennen kuin on liian myöhäistä, sanoo Nylund.

Wallinista ryhmäpuheenjohtaja

Kansanedustaja Stefan Wallin valittiin Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Anna-Maja Henrikssonia, joka sunnuntaina valittiin Rkp:n puheenjohtajaksi.

Lue edellinen artikkeli

Rkp:n kaupunginvaltuuston ryhmäpuheenvuoro asumisen ja maankäytön toteutusohjelma 2016

15.6.2016 ryhmäpuheenjohtaja Björn Månsson

Lue seuraava artikkeli